Τις προοπτικές ανάπτυξης και τις δυνατότητες επένδυσης στον ελληνικό τουρισμό επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Tουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Κατάρ-Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαγονήσι.

Στο Φόρουμ μίλησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ Yousef Hussain Kamal και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης. Αναφερόμενος σε σημεία της στρατηγικής για την ανάπτυξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος ο υφυπουργός υπογράμμισε την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε δωδεκάμηνη βάση, τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και εγκαταστάσεων, την ανάπτυξη του «πράσινου» τουρισμού και ειδικών τουριστικών τομέων όπως η κρουαζιέρα, ο συνεδριακός και ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός, αλλά και την ενεργοποίηση δύο ειδικών προγραμμάτων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Νικητιάδης είχε επαφές με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου του Κατάρ, καθώς συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο διεθνής επενδυτικός φορέας Qatar holding LLC, ο εθνικός φορέας επεξεργασίας πετρελαίου Qatar, η εταιρεία real estate Qatari Diar, ο κρατικός οργανισμός τροφίμων Qatar National Security Programme και η αλυσίδα supermarket με 98 καταστήματα Lulu Hypermarkets.