Η Κομισιόν συνιστά εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα «το συντομότερο δυνατόν» εφόσον όμως ψηφιστούν «οι συμφωνημένες ενέργειες για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας», δηλαδή εφόσον το ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή.

«Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας ενδέχεται να αναθεωρηθούν επί τα χείρω καθώς είναι πολύ πιθανό ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα λιτότητας για να επιτευχθούν οι στόχοι του 2013 και του 2014» αναφέρει σχέδιο της τελικής έκθεσης της τρόικας σύμφωνα με το Bloomberg, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα μέτρα και βαθύτερη ύφεση.

Για το χρέος πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιολόγηση της τρόικας σημειώνει ότι η δυνατότητα εξυπηρέτησής του «πρακτικά έχει περιορισθεί» και προσθέτει ότι η δυναμική του χρέους παραμένει «ανησυχητική».

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, ο Αμαντέου Αλταφάζ επιβεβαιώνει από τις Βρυξέλλες τη διάσταση απόψεων Γαλλίας και Γερμανίας για το ταμείο διάσωσης και επισημαίνει ότι η απόφαση που θα ληφθεί την Κυριακή πρέπει να είναι πολιτική.