Την πρόβλεψη ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στο σύνολό του έκανε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

«Στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και θα το δείτε» δήλωσε ο κ. Οικονόμου και έκανε λόγο για μειωμένο ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους επενδύσεις.

«Κανείς δεν διακινδυνεύει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγοντας εργασία, αφού αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS» είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνομιλία που είχε λίγο αργότερα με δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι εκτιμά πως δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό των 50 δισ. που έχει προϋπολογιστεί μόνον από τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι το ποσό που δεν θα καλυφθεί θα προέλθει από ένα πιο καίριο χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής.

Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου στη Βουλή, έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα και Θανάση Παφίλη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις του Οργασμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και της ΛΑΡΚΟ.

Ειδικά για το θέμα της ΛΑΡΚΟ ο υπουργός ανέφερε ότι ο χαρακτήρας τέτοιου είδους επιχειρήσεων θα έπρεπε να είναι δημόσιος, ωστόσο -επισήμανε- η χώρα μας είναι στη δυσάρεστη θέση να εξεύρει χρήματα προκειμένου «να πιάσουμε τους στόχους στους οποίους έχουμε συμφωνήσει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει αγοραστής τόσο για την ΛΑΡΚΟ όσο και για τον ΟΛΘ.