Την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου για την άμεση πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου «στον ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τους λιμένες Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την εταιρεία ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)» αναφέρει σε δήλωσή του (στα Αγγλικά) το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με στόχο «να εκκινήσει δυναμικά το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Για να επιταχυνθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων «συμφωνήθηκε επίσης η δημιουργία ενός Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου (SWF)» σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου το οποίο θα περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία που θα προέλθούν από ιδιωτικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων.

Ο υπουργός προσθέτει ότι «το υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε επίσης την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για τη λήψη επιπλέον μέτρων άνω των 6 δισ. ευρώ ή 2,8% του ΑΕΠ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος, 7,5% του ΑΕΠ, για το 2011».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει επίσης ότι «η εξειδίκευση των μέτρων μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής στο σύνολο του, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του ελλείμματος κοντά στο 1% του ΑΕΠ ως το 2015, θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η εν’ εξελίξει εξέταση του Προγράμματος από την ΕΕ την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και μετά από διαβούλευση με τα άλλα πολιτικά κόμματα».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.