Αμετάβλητα διατήρησε τα αμερικανικά επιτόκια η Νομισματική Επιτροπή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FOMC), επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν συνέχεια στη χαλαρή νομισματική πολιτική.

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση που ακολούθησε τη συνεδρίαση της Fed, καθώς οι επενδυτές επιθυμούν τη διατήρηση του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων.

Ειδικότερα, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε τη διατήρηση του εύρους διακύμανσης του βασικού της παρεμβατικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό μεταξύ 0% και 0,25%.

Επιπλέον, η Fed επιβεβαίωσε ότι στις 30 Ιουνίου θα λήξουν οι προγραμματισμένες αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος ύψους 600 δισ. δολαρίων.

Η αμερικανική νομισματική αρχή στη σχετική της ανακοίνωση, παράλληλα με τη γνωστοποίηση των αποφάσεών της, υπογραμμίζει ότι ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί ενώ η οικονομική ανάκαμψη, που μετρά σχεδόν δύο έτη, συνεχίζεται με ήπιο ρυθμό.

Παράλληλα, η τράπεζα υποστηρίζει ότι η άνοδος του ρυθμού πληθωρισμού είναι προσωρινή και δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη απειλή.