Με τον συνιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ στην ηγεσία της εταιρείας έπειτα από μια δεκαετία, τα έσοδα και τα κέρδη αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2011, ωστόσο οι δαπάνες αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο και προκαλούν ανησυχία στους μετόχους.

Η τιμή της μετοχής υποχώρησε κατά 5% καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώθηκε στις δαπάνες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 44% σε ετήσια βάση και έφτασαν τα 3,7 δισ.

Η μεταβολή αυτή επισκίασε την αύξηση των εσόδων κατά 27% στα 8,6 δισ, αλλά και την άνοδο των κερδών κατά 18% στα 2,3 δισ. δολάρια.

Η εκτίναξη των δαπανών οφείλεται στην αύξηση του 10% που έδωσε η Google σε όλους τους υπαλλήλους της το Μάρτιο, καθώς και στο νέο γύρο προσλήψεων που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.200 νέες θέσεις. Το εργατικό δυναμικό έφτασε στα τέλη Μαρτίου στους 26.300 υπαλλήλους, 28% περισσότερους από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημαντικές ήταν οι δαπάνες για την εξαγορά εταιρειών σε επιχειρηματικούς κλάδους πέρα από την αγορά διαδικτυακών αναζητήσεων, όπως η κοινωνική δικτύωση και η κινητή τηλεφωνία.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τη Google και τη δυναμική της. Είμαι επίσης πολύ, πολύ αισιόδοξος για το μέλλον μου» ήταν μια από τις ελάχιστες δηλώσεις που έκανε ο Πέιτζ ενημερώνοντας τους επενδυτές.

Όπως σχολιάζει το Reuters, ο ιδιόρρυθμος Πέιτζ, σήμερα 38 ετών, κατέστησε προφανές ότι δεν σκοπεύει να παρίσταται στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων κάθε τρίμηνο.

Αντικαθιστώντας τον βετεράνο Έρικ Σμιντ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για μια δεκαετία, ο Πέιτζ άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει να επενδύει σε νέες ευκαιρίες ακόμα κι αν χρειαστούν χρόνια για να αποδώσουν.