από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Τζογόπουλος Γιώργος Ν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2017, 11:13 Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 • σχόλια (2)
Για το Γερμανό υπουργό οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η πολιτική είναι η ζωή του. Από το υπουργείο οικονομικών θα αποχωρούσε αν ο ίδιος το ήθελε και αν η επόμενη θέση μπορούσε να τον συγκινήσει, καθώς το έργο του κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι αδιαμφισβήτητο και σημαντικό. Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και η πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων ανοίγει το δρόμο για μια τέτοια -ίσως απρόσμενη- εξέλιξη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2017, 08:04 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 • σχόλια (1)
Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, πρόκειται να κερδίσει μία τέταρτη θητεία στις ομοσπονδιακές εκλογές. Ο αντίκτυπος του πολιτικού της αντιπάλου, Μάρτιν Σούλτς, ήταν μάλλον προσωρινός, καθώς η πλειονότητα των Γερμανών πολιτών δεν επιθυμεί αναθεώρηση των πολιτικών που έφεραν τη χώρα τους στη σημερινή ισχυρή θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2017, 09:26 Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 • σχόλια (1)
Ένα χρόνο μετά τη σύνοδο των G20 στη Χανγκτζόου και τέσσερις μήνες ύστερα από το Φόρουμ του Πεκίνου για την πρωτοβουλία της «Ζώνης και του Δρόμου», μια άλλη κινεζική πόλη – η Σιαμέν, φιλοξενεί μια εξίσου σημαντική διεθνή συνάντηση. Καθώς η Κίνα έχει φέτος την προεδρία των BRICS, διοργανώνει την ετήσια διάσκεψη της Ομάδας. Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία που υπογραμμίζουν τη σημασία των BRICS για την παγκόσμια οικονομία. Για παράδειγμα, σήμερα συμβάλλουν στο 52% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και το μερίδιό τους στο παγκόσμιο ΑΕΠ είναι 23%. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με δέκα χρόνια πριν.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2017, 10:37 Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 • σχόλια (1)
Η νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα αποτυπώνει την επικρατούσα αστάθεια στη Χερσόνησο. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ-ουν είναι γνωστός και επιδεινώνει το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, όμως, φαίνεται πως οι απειλές που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει εκτοξεύσει εναντίον του κάθε άλλο παρά τον επηρεάζουν