Ξένη σειρά

«Dark minds», ΣΚΑΪ, 01.45
Οταν οι Αρχές αποτυγχάνουν να εξιχνιάσουν κάποιο έγκλημα, η υπόθεση μπαίνει στο συρτάρι. Στη σειρά «Dark Minds» ο συγγραφέας και δημοσιογράφος M. William Phelps μαζί με τον εγκληματολόγο John Kelly ανοίγουν ξανά τις πιο ενδιαφέρουσες άλυτες δολοφονίες και φέρνουν μια διαφορετική οπτική σε κάθε υπόθεση. Στο σημερινό επεισόδιο με τίτλο «The woodsman», η πόλη Worcester της Μασαχουσέτης έγινε σκηνικό τρόμου από το 2003 έως το 2007, όταν οι Αρχές άρχισαν να ανακαλύπτουν τα πτώματα δολοφονημένων γυναικών σε δασώδεις περιοχές. Ολες ήταν νεαρές μητέρες με προβλήματα ναρκωτικών που είχαν καταλήξει στην πορνεία.

Ξένες ταινίες

«X-Men», STAR, 22.00
Στο κοντινό μέλλον κάποιοι άνθρωποι εξελίσσονται σε μεταλλαγμένους, κατέχοντας εξωπραγματικές δυνάμεις. Με την καθοδήγηση του καθηγητή Χ, οι χαρισματικοί μαθητές του μαθαίνουν να ελέγχουν και να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για το καλό της ανθρωπότητας. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του καθηγητή X είναι ο Μαγκνέτο, ένας από τους πιο σημαντικούς μεταλλαγμένους, που όμως στρέφεται ενάντια στην ανθρώπινη κοινωνία. Πρωταγωνιστούν οι Χιου Τζάκμαν, Πάτρικ Στιούαρτ, Χάλι Μπέρι, Ιαν Μακ Κέλεν, Φάμκε Γιάνσεν, Αννα Πάκουιν. (ΗΠΑ, 2000, 100′)
«Και µόνο την αλήθεια», ΕΡΤ1, 23.00
Η Ρέιτσελ Αρμστρονγκ (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) είναι μια νεαρή ρεπόρτερ που εργάζεται σε μεγάλη εφημερίδα της Ουάσιγκτον. Με ένα εκρηκτικό άρθρο αποκαλύπτει την ταυτότητα της Ερικα Βαν Ντόρεν (Βέρα Φαρμίγκα), μιας μυστικής πράκτορος της CIA. Η κυβέρνηση απαιτεί να μάθει την ταυτότητα της πηγής της Ρέιτσελ, όμως η τολμηρή δημοσιογράφος αρνείται. Η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και η επίμονη άρνηση της Ρέιτσελ να αποκαλύψει την πηγή της την οδηγεί στη φυλακή. Ποια είναι η πηγή της και γιατί η Ρέιτσελ θυσιάζει τόσο πολλά για να την προστατεύσει; Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της δημοσιογράφου των «New York Times» Τζούντιθ Μίλερ. (ΗΠΑ, 2008, 108′)

HeliosPlus