«Η Ελλάδα ταξιδεύει, ολοένα ταξιδεύει». Με αυτόν τον τίτλο ο Θανάσης Νιάρχος καταθέτει τον ποιητικό χάρτη της Ελλάδας που περιλαμβάνει 150 ποιητές και 200 ποιήματα!
nnn
Σε μια ειδική βραδιά θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου (εκδόσεις Ιωλκός) με τη συμμετοχή ποιητών –και όχι μόνον. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο Polis Art Café (στην ταράτσα της Στοάς του Βιβλίου, στις 19.30), θα ακούσουμε και θα χορτάσουμε ποίηση.
nnn
Ποιήματα θα διαβάσουν και θα απαγγείλουν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η Κική Δημουλά (φωτογραφία), ο Μάνος Ελευθερίου, ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο Λεωνίδας Εμπειρίκος, ο Βαγγέλης Χρόνης, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Μάνος Καρατζογιάννης και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Θα μιλήσουν ο Θανάσης Βαλτινός και ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης.
nnn
Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς από την ελληνική ποίηση, με τόσο πλούτο και τόση ποικιλία. Κι όμως, ο Θανάσης Νιάρχος τα κατάφερε. Με τη βαθιά του γνώση και τη ματιά του ειδικού, που πάνω απ’ όλα τρέφει αγάπη για αυτό που κάνει –ιδανικός συνδυασμός.
nnn
Μια ανθολογία από εκείνες που σε μια εποχή σαν τη δική μας μοιάζει με όαση. Κακά τα ψέματα, αν η ποίηση μπορούσε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ίσως η ζωή να γινόταν πιο ανεκτή.
nnn
Κυνηγώντας ανεμόμυλους…
nnn
Θερβάντες και Δον Κιχώτης.
nnn
Ο Γιάννης Στάνκογλου, αφού ανοίξει τα Επιδαύρια με τον Ετεοκλή στο «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου με το ΚΘΒΕ και αφού περιοδεύσει με την παράσταση, μέσα στο καλοκαίρι, θα επιστρέψει στην Αθήνα για ένα νέο θεατρικό ταξίδι.
nnn
Θα γίνει ο Δον Κιχώτης, στην παραγωγή που θα σκηνοθετήσει η Σοφία Σπυράτου. Με καθοριστικό αρωγό τον Στρατή Πασχάλη και τη θεατρική του διασκευή, η παράσταση στοχεύει να αναδείξει την αξία αυτού του διαχρονικού ήρωα και να γίνει ένα θέαμα για μεγάλους και μικρούς. Θα έχει προηγηθεί η επανάληψη του «Καλιγούλα» στον Πειραιά.
nnn
Αμαλία Μουτούση – Δημήτρης Καμαρωτός.
nnn
Ο «Ιππόλυτος» που έφτιαξαν οι δυο τους, μέσα στην μεγάλη αίθουσα του Παρνασσού, καταγράφεται ως μια κορυφαία θεατρική στιγμή –για εκείνους και για εμάς.
nnn
Η ηθοποιός, παρέα με τους 1.466 στίχους του Ευριπίδη και τους ήχους του συνθέτη, κατέθεσε την ψυχή της.
nnn
Με την ελπίδα να επαναληφθεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ