Πρωτεργάτης του σκανδάλου ΗΠΑ – Ιράν – Νικαράγουας εφόσον παραδέχθηκε ενώπιον του Κογκρέσου τον ρόλο του ως μεσάζοντα προκειμένου οι ΗΠΑ να πουλήσουν όπλα στο Ιράν και στη συνέχεια να διοχετεύσουν τα κέρδη στους αντιπάλους της κυβέρνησης της Νικαράγουας, ο αντισυνταγματάρχης Ολιβερ Νορθ γίνεται τώρα και τηλεοπτικός ήρωας.
Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, ο Ιρλανδός ηθοποιός Κόλιν Φάρελ θα υποδυθεί τον Νορθ σε σειρά της τηλεόρασης που πρόκειται να σκηνοθετήσει ουδείς άλλος από τον Ελληνα Γιώργο Λάνθιμο του οποίου η καριέρα εκτός Ελλάδας καλά κρατεί.
Για να δούμε: α) εφέτος διεκδίκησε το Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για τον «Αστακό» (μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου)
β) Η νέα του ταινία, «The Killing of a Sacred Deer», στην οποία πρωταγωνιστεί η Νικόλ Κίντμαν θα παιχτεί κατά πάσα πιθανότητα στο φεστιβάλ των Καννών.
γ) Εχει και μια ακόμη στα σκαριά, το «The favourite».
Η σειρά για τον Ολιβερ Νορθ θα γυριστεί για λογαριασμό των Amazon Studios, εκπρόσωπος των οποίων, ο παραγωγός Τζό Λούις έπλασε το εγκώμιο του Λάνθιμου στο Variety μιλώντας για έναν κινηματογραφιστή με μεγάλο ταλέντο και πρωτοτυπία στον τρόπο αφήγησης.
Αυτή θα είναι η τρίτη συνεργασία του Λάνθιμου με τον Κ. Φάρελ μετά τον «Αστακό» και το «The Killing of a Sacred Deer». Το γεγονός έχει ενθουσιάσει τον Ελληνα σκηνοθέτη όπως δήλωσε επίσης στο Variety προσθέτοντας ότι νιώθει σιγουριά με ένα σενάριο το οποίο παρότι αντλεί το υλικό του από το παρελθόν είναι εξαιρετικά επίκαιρο.