Η «Νορβηγία», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, του Γιάννη Βεσλεμέ θα κάνει πρεμιέρα στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι το οποίο ξεκινά στις 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου. Όπως ανακοινώθηκε, η ταινία διαγωνίζεται στο τμήμα «The East of the West», (Η ανατολή της δύσης) όπου φιλοξενούνται πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών. Δενε ίναι τυχαίο άλλωστε που στην περσινή διοργάνωση του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, η «Νορβηγία» συμμετείχε στο πρόγραμμα Work in progress.

Σύμφωνα με την παραγωγή η ταινία που τοποθετείται στο 1984, έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Ζανό ένα παράξενο, φωτοφοβικό ον (βρικόλακας;) που είναι δεινός χορευτής, που καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.
Στην ταινία, συμπαραγωγής Faliro House Productions, ΝΕΡΙΤ, Marni Films, Logline, Deepgreensea, Tugo Tugo, 2|35, Κώστας Βαρυμποπιώτης, πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμμίτσης και Γιάννης Μποσταντζόγλου.
Ο Γιάννης Βεσλεμές, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και σπούδασε κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μικρού μήκους (Τούγκο –Τούγκο, Φωταγωγός, Γκολ, Οσίκι) οι οποίες έχουν παιχτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.
Ας σημειωθεί επίσης ότι την μουσική της ταινίας έγραψε ο Felizol που πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο με τίτλο «Felizol /Πάρνηθα». Επίσης από την βρετανική δισκογραφική Optimo Music μόλις κυκλοφόρησε ο δίσκος «Felizol And The Boy/ Like Cannibal Father Like Cannibal Son», μια συνεργασία του με τον The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης).