«Σ’ αυτή την αίθουσα έχω μάθει σινεμά όταν ακόμη λειτουργούσε σαν κινηματογράφος. Κάθε χαμόγελο, κάθε σκέψη, κάθε λέξη, κάποια στιγμή ολοκληρώνεται, μπαίνει σε μαγικά μεταλλικά κουτιά κι από κει όλα όσα ελπίζουμε να δούμε, προβάλλονται στη μαγική οθόνη. Αισθάνομαι αμήχανα απόψε όπως και σε κάθε πρεμιέρα, αφού κάθε φορά που μια ταινία φεύγει από τον δημιουργό, ανήκει πλέον στους θεατές»: με αυτά τα λόγια προλόγισε ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης τη νέα ταινία του «Μικρά Αγγλία» που απόψε έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Παλλάς. Μόλις έσβησαν τα φώτα και προτού αρχίσει η προβολή, η συνθέτις της μουσικής της ταινίας, η εικοσιπεντάχρονη Κατερίνα Πολέμη τραγούδησε παίζοντας κιθάρα ένα από τα καθηλωτικά κομμάτια που έχει γράψει για να ντύσουν τα πλάνα του Βούλγαρη, αποδεικνύοντας το ταλέντο και το αστέρι της.

Νωρίτερα, στην είσοδο του θεάτρου επί της Βουκουρεστίου, ο σκηνοθέτης υποδεχόταν τους προσκεκλημένους μαζί με την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας Feelgood Entertainment Ειρήνη Σουγανίδου που διανέμει την ταινία στις αίθουσες. Η κυρία Σουγανίδου τόνισε ότι «η ταινία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να είναι καλοτάξιδη εντός κι εκτός Ελλάδος». Κι αν απόψε το κρύο ήταν τσουχτερό κι ο αέρας κάτι παραπάνω από δυνατός, αυτό δεν πτόησε, αλλά μάλλον θύμισε σε πολλούς την ατμόσφαιρα της «Μικράς Αγγλίας», που είναι γυρισμένη σε ένα νησί που φλερτάρει ασύστολα με τη δύναμη του ανέμου, την Ανδρο.

Εκτός από το καστ των βασικών πρωταγωνιστών που κατέφθασε μαζί στην πρεμιέρα (Σοφία Κόκκαλη, Μάξιμος Μουμούρης, Αννέζα Παπαδοπούλου, Πηνελόπη Τσιλίκα και Ανδρέας Κωνσταντίνου ο οποίος μάλιστα έκανε αίσθηση με τα κούρεμα-μοϊκάνα που δεν θύμιζε σε τίποτα το σοβαρό χτένισμα εποχής που έχει στην ταινία), την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους: η ποιήτρια Κική Δημουλά, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, οι σκηνοθέτες Νίκος Κούνδουρος, Γιάννης Σμαραγδής, Ολγα Μαλέα, Γιώργος Πανουσόπουλος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Τάσος Μπουλμέτης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, οι ηθοποιοί Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Ξένια Καλογεροπούλου, Βίκυ Βολιώτη, Ζέτα Δούκα, οι σκηνογράφοι Εύα Νάθενα και Διονύσης Φωτόπουλος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Αγγελος Δεληβοριάς, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Ελλη Πασπαλά, κ.ά.

Σε δύσκολους καιρούς, η ταινία αυτή σαλπάρει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις αίθουσες, κι όπως τραγουδούσε κι η Κατερίνα Πολέμη λίγο πριν από την πρώτη σκηνή: «αγάπη μύρια κύματα και όλα απ’ την αρχή».