KINHΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η επανάσταση ζει ακόμη
Μετά τον Μάη
(Apres Mais)
Κοινωνική ταινία γαλλικής παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς, με τον Κλεμάν Μεταγέρ στον ρόλο ενός Γάλλου αριστερού έφηβου που ανακαλύπτει την ιδέα της επανάστασης, τον έρωτα και την Τέχνη στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970. Ανθρώπινο, τρυφερό και με την καλή έννοια νοσταλγικό. Στις αίθουσες ΑΣΤΥ και ΝΙΡΒΑΝΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Αγία Ιωάννα… τέλος
Ως την προσεχή Κυριακή (10.3) θα παίζεται στο Ακροπόλ η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων», που έχει ήδη πάρει παράταση. Το σπάνια παιζόμενο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, με τη Βίκυ Βολιώτη και τον Αιμίλιο Χειλάκη στους βασικούς ρόλους. Απόψε στις 18.00 και στις 21.00.
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Λάτιν στο Gazarte
Ο Tito Puente junior και η Ορχήστρα του εμφανίζονται απόψε και αύριο (10/3) στο Gazarte. Ο γιος του θρύλου της λάτιν μουσικής Τίτο Πουέντε παρουσιάζει μάμπο και άλλους αφροκουβανέζικους ρυθμούς. Ωρα έναρξης: 22.00.
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Κιούμπρικ και μπουζούκι
Στο Art Bar «Ποιήματα και εγκλήματα» των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι) εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ., η ομαδική έκθεση «Αll work and no play (makes Jack a dull boy)», με αφετηρία την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Η Λάμψη». Συμμετέχουν: Χρ. Γούσια, Λ. Λιάμπεης, Α. Παππά, Δ. Πρωτοπαπάς, Ν. Σεπετζόγλου, Κ. Τρουπάκης και Θ. Χρυσικός. Διάρκεια 9 ως 15 Μαρτίου, καθημερινά 9.00 π.μ. ως 9.00 μ.μ.
Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 10.30 μ.μ. η Εύα Ξένου θα ερμηνεύσει ρεμπέτικα τραγούδια. Στο μπουζούκι ο Θοδωρής Ζέης και στην κιθάρα ο Κώστας Παπακωστόπουλος.