Μία συναρμολογούμενη κατοικία από αλουμίνιο, ένα «Αστικό κιβώτιο» ήταν το αντικείμενο του Πανελλήνιου Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, που οργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και τα αποτελέσματά του παρουσιάζονται από σήμερα σε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη Κτίριο Πειραιώς). Ο διαγωνισμός είχε σαν στόχο την διερεύνηση των δυνατοτήτων του αλουμινίου για την υλοποίηση μίας μικρής κατασκευής πολλαπλών χρήσεων, όπως η πώληση προϊόντων (εφημερίδες, εισιτήρια παραστάσεων), ή παροχή πληροφοριών. Η κατασκευή αυτή μάλιστα πρέπει να μπορεί να τοποθετηθεί σε υπαίθριο χώρο, όπως μία πλατεία ή ένας πεζόδρομος και να είναι ευδιάκριτη από απόσταση.

Αυτές τις προδιαγραφές τήρησε ο Γιώργος Σαμαρτζόπουλος ο οποίος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού για την «Πολύ καλά τεκμηριωμένη και ευρηματική μελέτη του με καλή επίλυση λεπτομερειών», όπως αναφέρει η κριτική επιτροπή. Το δεύτερο δόθηκε στις Μυρσίνη Αλεξανδρίδη, Αμαλία – Μαρία Κονίδη και Σωτηρία Κριεμάδη και το τρίτο στις Χρυσάνθη Τζοβλά και Χαρίκλεια Χαρατσάρη. Επίσης δόθηκαν δύο εύφημες μνείες στους Χρήστο Κουφίδη και Κωνσταντίνο Πίττα και στους Δήμητρα Βογιατζάκη και Θεόκλητο Τριανταφυλλίδη.

Οι κατασκευές τις οποίες σχεδίασαν οι συμμετέχοντες έπρεπε να αποτελούνται από έναν κλειστό χώρο για ένα άτομο, ο οποίος να μπορεί να ασφαλίσει το εσωτερικό του. Κατά την καθημερινή χρήση λειτουργίας του να μπορεί να επεκτείνεται, αυξάνοντας τις εξωτερικές του διαστάσεις και κατά την λήξη να επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Επίσης το «Αστικό Κιβώτιο» πρέπει να συναρμολογείται επί τόπου, και να τοποθετείται εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες κατασκευές εδάφους, ώστε «φεύγοντας» να μην αφήνει μόνιμα ίχνη.
Ο διαγωνισμός οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Αλουμινίου και την κριτική επιτροπή επιλογής των έργων αποτελούσαν οι καθηγητές: Σταύρος Γυφτόπουλος, (Ε. Μ. Π.), Ηλίας Κωνσταντόπουλος, (Πανεπιστήμιο Πατρών), Αναστάσιος Κωτσιόπουλος (Α. Π. Θ.), Μιλτιάδης Τζιτζάς (Ε. Μ. Π.), Ελευθέριος Ταφρόγλου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Την επιμέλεια της έκθεσης που θα διαρκέσει ως τις 24 Μαρτίου έχει η Μαριάννα Μηλιώνη.