H ταινία «Attenberg» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Όσκαρ) σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου. Αυτό σημαίνει ότι η ταινία θα λάβει μέρος στις ψηφοφορίες που θα καταλήξουν στις πέντε υποψήφιες ταινίες οι οπίες θα διεκδικήσουν το Οσκαρ ξενόγλωσσης παραγωγής τον Μάρτιο του 2012.

Η απόφαση πάρθηκε κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής, αποτελούμενης από τους κ.κ. Μισέλ Δημόπουλο, κριτικό κινηματογράφου και πρόεδρο της επιτροιπής, Δημήτρη Εϊπίδη, διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αδάμου, Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τους κριτικούς κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Χρήστο Μήτση και τον Τάσο Μπουλμέτη σκηνοθέτη σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Θυμίζουμε ότι το «Attenberg» στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου διακρίθηκε στην κατηγορία «Πρόταση της Ακαδημίας για τα Οσκαρ».