Η ερωτική ιστορία της αμερικανίδας Γουάλας Σίμπσον και του πρίγκηπα Εδουάρδου, αδελφού του βασιλιά Γεωργίου του Εκτου ανέκαθεν συνάρπαζε την Μαντόνα. Οπως δήλωσε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στην Βενετία, η αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτιδα τα τελευταία χρόνια, «η σχέση αυτή με γοήτευε από πολύ παλιά με θέλω να πω κάτι για αυτήν».

Αυτό το κάτι ήταν μια ταινία. Η δεύτερη μεγάλου μήκους που σκηνοθετεί η Μαντόνα μετά την αχαρακτήριστη «Ηθική και χυδαιότητα» παραγωγής 2008. Ασφαλώς πρόκειται για μια πιο ώριμη ταινία, με σκηνοθετική ματιά και άποψη. Το φιλμ που θα διανεμηθεί στην τρέχουσα κινηματογραφική σεζόν από την Villane Roadshow, είναι μια ποιητική / ρεαλιστική αναδρομή στην ζωή της Σίμπσον και του Εδουάρδου (Αντρέα Ράιζμποροου, Τζέιμς Ντ’ Αρσι) που κατά κάποιο τρόπο συνδέεται με το παρόν αφού στην σύγχρονη εποχή υπάρχει μια ηρωίδα (Αμπι Κόρνιτς) εντελώς παρασυρμένη από τον μύθο της.

«Αυτό που με απασχολούσε κυρίως είναι ο κόσμος του λούσου, της ομορφιάς αλλά τελικά και της παρακμής που είναι εμφανής τόσο στην εποχή της Σίμπσον όσο και στην νεώτερη, μοντέρνα εποχή» είπε η Μαντόνα. «Και στις δυο ιστορίες το χρήμα ρέει άφθνονο αλλά τελικά το χρήμα και το γκλαμ δεν φέρνουν τυην ευτυχία.»

Η Μαντόνα παραδέχθηκε ότι το σινεμά και δη η σκηνοθεσία ήταν από πολύ παλιά πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της. Ενας από τους λόγους που παντρεύτηκε ανθρώπους του κινηματογράφου όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν και ο σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι ήταν αυτή ακριβώς η ανάγκη τους να δημιουργήσουν. «Οταν όμως γυρίζεις μια ταινία θα πρέπει να είσαι 200 % προσηλωμένος και αφοσιωμένος σε αυτό διότι αν δεν είσαι καλύτερα να το ξεχάσεις.»