Με συναυλία που έδωσαν την περασμένη Παρασκευή 29/4 στο Μέγαρο ταλαντούχοι σπουδαστές ηλικίας 9-19 ετών ολοκληρώθηκε για την εφετινή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση εκτός Εδρας» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Στο πλαίσιο της συναυλίας, ταλαντούχα παιδιά από Ωδεία της Κέρκυρας, της Καβάλας και της Ρόδου – πόλεων οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περίοδο 2010-2011 – εμφανίστηκαν ενώπιον κοινού που αποτελούνταν αποκλειστικά από συνομηλίκους τους. Πράγματι, 80 μαθητές από τις παραπάνω πόλεις μαζί με τους συνοδούς τους φιλοξενήθηκαν από τον Σύλλογο για ένα διήμερο στην Αθήνα όπου, μεταξύ άλλων, ξεναγήθηκαν στο Μέγαρο και τη Μουσική Βιβλιοθήκη αλλά και επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκαν οι Υποτροφίες Σπουδών που απονέμει ο Σύλλογος σε επιλεγμένους σπουδαστές από τις πόλεις της περιφέρειας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση εκτός έδρας» πραγματοποιείται με χορηγία του κ. Βίκτωρα Ρέστη και οι Υποτροφίες Σπουδών απονέμονται με τη χορηγία της οικογένειας Γ. Π. Λιβανού.