Οι χρυσόξανθες φρεσκοχτενισμένες μπούκλες της Εσθήρ αγγίζουν απαλά το καλοσιδερωμένο Tom Ford σακάκι του Ντίντη Ευπαλίδη. Ο μεγαλοεφοπλιστής – μεγαλογαιοκτήμων βυθισμένος στα αναπαυτικά καθίσματα της Bentley Mulsanne μιλάει στο κινητό του. Μέσα από το μικρό καθρεφτάκι παρακολουθώ με προσοχή τις κινήσεις του παιδικού μου φίλου. Ο κ. Ευπαλίδης, λάτρης των πολυτελών αυτοκινήτων, προσπαθεί να αγοράσει σε… συμφέρουσα τιμή ένα MGA roadster convertible του 1957. Τελικά η συμφωνία με τον γόνο της old money βρετανικής οικογένειας, στενό φίλο του άτακτου πρίγκιπα Χάρι, κλείνει σε λίγα λεπτά. Ο Ντίντης πατάει το κουμπί του τελευταίας τεχνολογίας mini bar το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος της Bentley. Το κολονάτο baccarat ποτήρι σαμπάνιας πέφτει σχεδόν πάνω στις γάμπες μου. Ακολουθούν άλλα δύο κρυστάλλινα ποτήρια. Ο πλοιοκτήτης ανοίγει την αγαπημένη του τρίλιτρη Veuve Clicquot Ponsardin. Αισθάνεται ενθουσιασμένος με την απόκτηση του νέου του αυτοκινήτου. «Πρόσθεσα ένα ακόμη κομμάτι στη συλλογή μου» αναφωνεί ο ship owner. To αυτοκίνητο τρέχει γρήγορα προς το Westchester, ένα από τα πλέον αριστοκρατικά προάστια του Big Apple. Ελληνας μεγαλοεφοπλιστής της νέας γενιάς (ακολούθησε το παράδειγμα του παλαιού συναδέλφου του Τάσου Καραβία) μας έχει προσκαλέσει στο super glamorous mansion το οποίο διαθέτει στην περιοχή. Λίγο πιο μακριά από το τεράστιο, εντυπωσιακότατο γήπεδο golf.
Happy birthday party για τους υιούς Τσίπρα και Πατέρα
Το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο πεπειραμένους γκολφέρ διαρκεί αρκετή ώρα. Ακολουθεί γεύμα στο ισπανικού τύπου «πάτιο» της βίλας. Παρακολουθώ βαριεστημένα τις αχτίδες του ήλιου να «ζουμάρουν» στα μοβ, μπλε, κόκκινα και χρυσά χρώματα που στολίζουν το σερβίτσιο της ανοιξιάτικης συλλογής του Hermes. Οι δύο ισχυροί ship owners αναφέρονται στην άσχημη οικονομική κατάσταση και στο ασταθές πολιτικό περιβάλλον της χώρας μας. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στους δικούς της μαξιμαλισμούς» παρατηρεί ο αμερικανός φίλος τους Μάθιου. Στη συνέχεια σχολιάζουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε έναν χώρο λιγότερο… μαξιμαλιστικό και πολυτελή για να γιορτάσει τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου του. Ο χαριτωμένος Φοίβος-Παύλος έσβησε τα κεράκια της τούρτας του μέσα στο ειδυλλιακό σκηνικό του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον. Κυριακή μεσημέρι και όλα ήταν έτοιμα για το παιδικό party. Το ντεκόρ με γαλάζια χρώματα, μπαλόνια και παιχνίδια είχε επιμεληθεί η σύντροφος του prime minister και αφοσιωμένη μητέρα κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα.
Οι δύο μεγαλοεφοπλιστές με πληροφόρησαν ότι ο μικρός Τσίπρας γιόρτασε τα γενέθλιά του κοντά στον γόνο πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας. Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ο λιλιπούτειος Διαμαντής Πατέρας έσβησε τα γαλάζια του κεράκια μαζί με τον Φοίβο-Παύλο. Οι υιοί Τσίπρας και Πατέρας πηγαίνουν στον ίδιο παιδικό σταθμό. Οι πλοιοκτήτες υποστήριζαν επίσης ότι οι δρόμοι των δύο μικρών φίλων θα χωρίσουν την επόμενη χρονιά. Το ζεύγος Τσίπρα επέλεξε το νηπιαγωγείο της Χιλλ στην Πλάκα για τον Φοίβο-Παύλο. Η οικογένεια Πατέρα το νηπιαγωγείο του Κολλεγίου Αθηνών. Η Εσθήρ έσπευσε να σχολιάσει θετικά την επιλογή του Greek prime minister στη λίστα με τους 196 πιο sexy ηγέτες του κόσμου. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρέθηκε τρεις θέσεις κάτω από τον Alexis, έσπευσε εκνευρισμένος να… κάνει μια μαξιμαλιστική κατάδυση στα γαλάζια νερά του Φορτ Μπραγκ της Καλιφόρνιας.
Παγκοσμίου φήμης εφοπλιστές στο Λαγονήσι

Το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Ευπαλίδη προσγειώνεται στην Ελλάδα. Αμέσως μετά ο ship owner σπεύδει στο Λαγονήσι. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του παγκόσμιου shipping βρίσκονται σε ένα από τα ωραιότερα spots της Αθηναϊκής Ριβιέρας με αφορμή το συνέδριο της Intertanko. Οικοδεσπότης ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Δεξαμενοπλοίων, διευθύνων σύμβουλος της «ΤΕΝ» Νίκος Τσάκος. Η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα συζητεί, ανταλλάσσει απόψεις, προβληματίζεται και απολαμβάνει τη θέα στα γαλαζοπράσινα νερά. Η Αθήνα μέσα από τη διεθνούς ενδιαφέροντος αυτή εκδήλωση, με τους μεγάλους εφοπλιστές να δίνουν το «παρών», βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Η Ελλάδα δείχνει προς τα έξω ένα διαφορετικό πρόσωπο. Αστραφτερό, ισχυρό…
Λίγο πιο μακριά φίλος μου τούρκος επιχειρηματίας διοργανώνει party πάνω στο σκάφος του. Ο τούρκoς billionaire λάτρης της Ελλάδας και της Μυκόνου έφθασε από τις Κάννες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Είχε φροντίσει μάλιστα να «στείλει» το υπερσύγχρονο yacht του στην Ελλάδα μερικές ημέρες προτού ο ίδιος και η σύζυγός του πετάξουν στην Αθήνα. Αμέσως μετά το Gold Party του οίκου κοσμημάτων Chopard.
Τα top models, τα αξεσουάρ του Κωνσταντίνου και ο «πρώτος γάμος»

Το χρυσό gathering πραγματοποιήθηκε στο Port Canto, στην Croisette. Με big stars όπως οι Ούμα Θέρμαν, Σόναμ Καπούρ αλλά και τα top models Νίνα Αγκντάλ, Ιρίνα Σάικ, Αντριάνα Λίμα, Πόπι Ντελεβίν, Σάρα Σαμπάιο, Τόνι Γκαρν, Ιζαμπέλι Φοντάνα και Πέτρα Νέμκοβα να δημιουργούν εγκεφαλικά μέσα στα sexy βραδινά τους φορέματα.
Οι jet setters Τούρκοι αντίκρισαν με έκπληξη στη διάρκεια βόλτας τους στη Βουλιαγμένη τους κατοίκους μιας χώρας με τεράστια οικονομικά προβλήματα να κάνουν ουρές έξω από glamorous πλαζ με αλμυρό εισιτήριο. Πολλοί μάλιστα αγόραζαν στα φασαριόζικα βλαστάρια τους exclusive παγωτά με την υπογραφή του οίκου Dior. Superb!
Η γοητευτική τουρκάλα σύζυγος κρατούσε τσάντα σε μπλε και λευκό. Με την υπογραφή A to Ζ Greek. Είναι το νέο brand που δημιούργησε ο πολυπράγμων Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζει και εργάζεται πλέον στη Νέα Υόρκη. Τα χειροποίητα beach accessories του ευρηματικού Κωνσταντίνου είναι εμπνευσμένα από το ελληνικό καλοκαίρι. Οι beach bags, τα clutches και backpacks είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από ελληνικές πρώτες ύλες. Ο Κωνσταντίνος επιθυμεί η συγκεκριμένη σειρά να αποτελέσει τον πρεσβευτή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το ζεύγος των πάμπλουτων Τούρκων με πληροφόρησε γύρω από τον πρώτο, σε κλειστό κύκλο, γάμο του ζεύγους Ταμάρα Ζέιν – Λεωνίδα Φωτεινόπουλου. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά 24ωρα στον Λίβανο. Ενας παραδοσιακός λιβανέζικος γάμος για την όμορφη Ταμάρα και τον έλληνα σύντροφό της. Εκτυφλωτικά χρώματα, μουσικές και belly dancers δημιούργησαν φαντασμαγορικό θέαμα στη δεξίωση που ακολούθησε. Ο ελληνικός γάμος θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν στις 13 Ιουνίου στην Αθήνα.
O Φερίτ και η Μαριάννα
Ο φίλος μου τούρκος μεγιστάνας δείχνει όπως και άλλοι συνάδελφοί του μεγάλο ενδιαφέρον να επενδύσει τα κεφάλαιά του στο Χρηματιστήριο της Ριάντ. Αντίθετα, το επενδυτικό του ενδιαφέρον γύρω από την Ελλάδα είναι πολύ μικρό. Ο συμπατριώτης του επίσης billionaire Φερίτ Σαχένκ μετά το «ναυάγιο» της επένδυσης στον «Αστέρα» μοιάζει μάλλον αδιάφορος για κάποιο καινούργιο project. Ο ελληνολάτρης Φερίτ, ο οποίος έχει ήδη «ρίξει» αρκετά χρήματα στην ελληνική αγορά μέσω της «Dogus», θα συνεχίσει όμως να φθάνει με το σκάφος του από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη, στην Πάτμο, στη Μύκονο και στην Πάρο. O Φερίτ Σαχένκ είναι παγκοσμίου φήμης επιχειρηματίας των κατασκευαστικών εταιρειών, αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, εξάστερων ξενοδοχείων και της λαμπερής αλυσίδας των trendy εστιατορίων «Zuma».
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχει «κερδίσει» το διεθνές ενδιαφέρον μέσα από το εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό της έργο. Μία ακόμα διάκριση για την πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO ήταν το μετάλλιο «Μητέρα Τερέζα». Ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Bujar Nishani και η σύζυγός του Odeta τής απένειμαν το ανώτατο βραβείο της ΑΔ. Η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε τα Τίρανα ύστερα από πρόσκληση του προεδρικού ζεύγους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ