Το pinscher μου Ρόμμελ χτυπάει με τα μικρά του ποδαράκια την βιτρίνα του Hermes. Ένα μεγάλο γαλάζιο μακαρόν του έχει τραβήξει την προσοχή. Αχ! Το γλυκό μου, λαίμαργο κατοικίδιο. Πιστεύει ότι τα πολύχρωμα, χαριτωμένα μακαρόν τα οποία στολίζουν τις βιτρίνες της εντυπωσιακής boutique του γνωστού Γαλλικού οίκου στη γωνία Σταδίου και Βουκουρεστίου είναι αληθινά. Και όμως! Τα μακαρόν είναι δημιούργημα του ταλαντούχου Σωκράτη Σωκράτους ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια δημιουργεί εξαιρετικές συνθέσεις για την exclusive boutique του οίκου στην Αθήνα. Τα εκτυφλωτικά μακαρόν σε πορτοκαλί, κίτρινα, ροζ, γαλάζια, μωβ χρώματα βρίσκονται παντού. Δίπλα στην κούκλα με το μαύρο σύνολο και την φαρδιά ζώνη στη μέση. Δημιουργούν έντονες χρωματικές αντιθέσεις με τα ψηλοτάκουνα γκρι πέδιλα με τα στρας. Παίρνουν θέση δίπλα στις υπέροχες πάντα διαχρονικές τσάντες τύπου Kelly και Birkin που έκαναν μόδα σε ολόκληρο τον πλανήτη οι υπέρκομψες Γκρέις Κέλι και η Τζέιν Μπίρκιν. Τα μικρά μακαρόν «κρύβονται» μέσα στις χνουδωτές πετσέτες με το τεράστιο Η ή σε δερμάτινα βραχιόλια με τις χρυσές και ασημένιες λεπτομέρειες.

Λίγα μόλις μέτρα πιο μακριά η boutique του Ιταλικού οίκου Salvatore Ferragamo είναι ντυμένη σε κόκκινα και μαύρα χρώματα. Κόκκινα πακέτα για ντεκόρ στολισμένα με χρυσές κορδέλες. Οι κούκλες έχουν «φορέσει» μαύρα φορέματα-φυσαρμόνικες, μαύρα σμόκιν και κομψότατα παλτό!

Δίπλα ακριβώς η boutique των Dolce & Gabbana ακολουθεί τις διεθνείς προσταγές του σχεδιαστικού διδύμου!

Βιτρίνες με γεύση από Νότιο Ιταλία

Οι βιτρίνες των Dolce & Gabbana σε ολόκληρο τον κόσμο θυμίζουν μια μεγάλη γιορτή με πλούτο, χλιδή αλλά και «λεπτομέρειες» από Ιταλικό Νότο. Αυτό δείχνουν τα μικρά τραπεζομάντηλα με το βελονάκι, κατάλευκα, χαρούμενα πάνω από μωβ βελούδινα σκέπαστρα τραπεζών. Χρυσές κανάτες, βαθυκόκκινα ποτήρια με αστραφτερές λεπτομέρειες, κόκκινο κρασί, φρούτα και γαλοπούλες. Δίπλα στο πλούσιο τραπέζι, μωβ αραχνοϋφαντα φορέματα με κορδόνια και εμπριμέ μουσελίνες.

Τα ανδρικά κοστούμια πάλι είναι μπροστά σε περισσότερο μινιμαλιστικά, βελούδινα παραβάν. Το «BROOKS BROTHERS» στην γωνία Αμερικής και Σταδίου διαθέτει τις πλέον chic βιτρίνες. Το ATTICA μοιάζει σαν μια μικρή, γιορτινή φωτισμένη πολιτεία. Ένα παραμύθι που σε ταξιδεύει από το πολύβουο γκρίζο σκηνικό της πόλης σε πολιτείες γεμάτες χρυσαφένια χρώματα, αστέρια και όμορφους ανθρώπους.

Το «5226» της Σήλιας και οι βιτρίνες του Ντάγκλας Λίτλ

(Φωτογραφία: Studio Panoulis)

Ένα τέτοιο σκηνικό παρουσιάζουν και οι βιτρίνες του πρώτου καταστήματος 5226 με την prêt a porter συλλογή της Σήλιας Κριθαριώτη. Τις βιτρίνες επιμελήθηκε ο διάσημος Αμερικανικής καταγωγής interior designer Ντάγκλας Λίτλ. Ο κ. Λίτλ ο οποίος έχει δημιουργήσει τις βιτρίνες του πολυτελέστατου καταστήματος Bergdorf Goodman στην Νέα Υόρκη και αυτές του κοσμηματοπωλείου Van Cleef & Arpels, έφτιαξε το δικό του fairy tail στο Golden Hall. Η ολοκαίνουργια boutique με κρύσταλλα και χιόνι θυμίζει αντίστοιχες σε πασίγνωστα μαγαζιά στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι βιτρίνες εντυπωσίασαν ακόμα και αυτή την διάσημη fashion blogger και it girl Kristina Bαzan η οποία έφτασε ειδικά για τα εγκαίνια στην Αθήνα.

Από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη

Στο Λονδίνο οι βιτρίνες του λατρεμένου «HARRODS» είναι γεμάτες με νεραϊδούλες και σκηνές από το «παραμύθι της Μπαλαρίνας». Η Γκαλερί «Lafayette» στο Παρίσι παρουσιάζει πολλά-πολλά λούτρινα ζωάκια.Τα πολυκαταστήματα στην Νέα Υόρκη,την Μέκκα του καταναλωτισμού είναι τα ωραιότερα, πολυτελέστερα και πολύ φανταχτερά!

Στην Ιταλία τις εντυπωσιακότερες βιτρίνες διαθέτουν τα πανάκριβα κοσμηματοπωλεία Bvlgari, Pommelato, Cartier, Boucheron, Chaumet.

Στην διάρκεια του ταξιδιού της στις Η.Π.Α. και την Νέα Υόρκη η Κέιτ Μίντλετον επισκέφθηκε σχολείο του Χάρλεμ. Η Δούκισσα βοήθησε στο γιορτινό πακετάρισμα. Το pinscher μου Ρόμμελ είναι πάντα έτοιμο να… βοηθήσει και εκείνο!


Live Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο «Athens Metro Mall»

Ο Διονύσης Σχοινάς και οι Master Tempo πάνω στη σκηνή. Ο κόσμος να χορεύει και να τραγουδάει στους ρυθμούς τους. Αγαπημένοι καλλιτέχνες στο Christmas Live Stage, στο Athens Metro Mall στα Νότια προάστια.

Τα Christmas Live Stages στο «Α.Μ.Μ.» ξεκινούν κάθε βράδυ στις 8 μ.μ. και έχουν ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο που θέλει να διασκεδάσει με γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Γύρω τους εντυπωσιακά στολίδια, γλυκά και δυνατές μουσικές.

Merry Christmas!