Το pincher Ρόμελ σκαρφάλωσε πάνω στην κατάλευκη οργάντσα του Gaultier. Δεκάδες μικροί λεκέδες από τις πατούσες του άτακτου σκύλου μου εμφανίστηκαν στο πολύτιμο ύφασμα. Τα στρας του περίτεχνου κεντήματος έπεσαν στο πάτωμα. Το βαρύ τούλι το οποίο δημιουργούσε αρχιτεκτονικού τύπου μαντό πάνω από τη λευκή και ασημένια φόρμα έγινε κομμάτια στο κάτω μέρος. Ενα δάκρυ κύλησε από τα μάτια μου. Το εντυπωσιακό outfit που πρώτη λανσάρισε η Ζιζέλ Μπούντχεν στο Παρίσι έμοιαζε πλέον αξιοθρήνητο. Σωριάστηκα απογοητευμένη στη δερμάτινη πολυθρόνα. Εριξα μια γρήγορη ματιά στα αστραφτερά παπούτσια τα οποία έφεραν την υπογραφή της διάσημης architect Ζάχα Χαντίντ. Είμαι σίγουρη ότι και αυτή ακόμη η αγαπημένη μου, ελληνολάτρις Ζάχα την οποία συναντώ τα καλοκαίρια στον Καλαφάτη της Μυκόνου θα γελούσε ειρωνικά. Η βασίλισσα των πάγων πέταξε μακριά. Τόσο μακριά που θα μπορούσε άνετα να προσγειωθεί στο… πλευρό του δεινού σκιέρ Ντίντη Ευπαλίδη. Οταν ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων έκανε επικίνδυνες φιγούρες σε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά locations του πλανήτη. Το περίφημο Snowbird της Γιούτα. Αχ! Ο πτωχός μου Ντίντης! Μετά τις… σκληρές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ότι δηλαδή «ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης», αποφάσισε να πάρει τα βουνά.
Ενας ευσυνείδητος landlord!
Το ιδιωτικό αεροπλάνο του πλοιοκτήτη φορτωμένο με βαλίτσες Bottega Veneta, αξεσουάρ του σκι και σπάνια κόκκινα κρασιά αναχώρησε για τις ΗΠΑ. «Μα εγώ είμαι ένας μεγαλογαιοκτήμονας ο οποίος πάντα υπακούει στους νόμους του κράτους» αναφώνησε λίγο προτού χαθεί μέσα στα σύννεφα. «Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών οι οποίοι απέχουν από την καθημερινή οικονομική ζωή, κλεισμένος σε παλάτια και private clubs» τόνισε. «Ισως τέτοιου είδους επιλογές να έκαναν οι πρόγονοί μου. Προσωπικά είμαι πανέτοιμος να πληρώσω. Οσα και αν μου ζητήσει ο αυστηρός τεχνοκράτης κ. Στουρνάρας» υπογράμμισε. Πόσο κατανοώ τον παιδικό μου φίλο. Ο κ. Ευπαλίδης άλλωστε δεν περιορίζεται στα εισοδήματα από ενοίκια. Αντίθετα με άλλους επενδύει σε στόλους από υπερσύγχρονα τάνκερ εκτός από αυτά των… σέξι ξανθών μοντέλων.
Σηκώθηκα από τη θέση μου. Κοίταξα έξω από το παράθυρο. Η απέναντι έκταση στην οδό Ορτανσίας της Εκάλης ήταν τεράστια, πανέμορφη. «Splendide» μουρμούρισε. Ο νεαρός ωραίος πλοιοκτήτης, διεθνούς φήμης κολεξιονέρ Πανταλέων Κουλουμπρής συμφώνησε μαζί μου.
«Μου θυμίζει τεράστιες εκτάσεις αριστοκρατών έξω από το Παρίσι» μου είπε. «Είναι οι λεγόμενες les territoires de l’aristocratie» κούνησε το κεφάλι του. «Μμμ! Merveilleux! Αν και θα προτιμούσα αυτές στο Westchester της Νέας Υόρκης με τα εντυπωσιακά terrain του golf» επεσήμανε. «Ξέρεις βέβαια ότι αγόρασα το πρώτο μου έργο του μεγάλου γλύπτη Alexander Calder από έλληνα… μεγαλογαιοκτήμονα του σικ προαστίου το οποίο βρίσκεται ως γνωστόν μισή ώρα έξω από την πόλη» γέλασε δυνατά. «Τα γλυπτά του Calder χαρίζουν έναν φρέσκο αέρα στο «βαρύ» estate του παππού μου… μεγαλοτσιφλικά Κουλουμπρή» κατέληξε.
Ελληνες tv stars και οι μιντιάρχες Μπάρκλεϊ στον Ινδικό
O κ. Κουλουμπρής με πληροφορεί ότι αρκετοί από τους ισχυρούς του χρήματος και πρώην περήφανους les grands proprietaries de territoire (κάτι σε μεγαλογαιοκτήμονες δηλαδή) θα προτιμήσουν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους τις Μαλδίβες. Κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι αν πετάξουν με τα λίαρ τζετ στα κοσμοπολίτικα νησιά του Ινδικού Ωκεανού θα μείνουν μακριά από τα flash των ελλήνων paparazzi. Ισως ναι, ίσως όχι. Μαθαίνω όμως ότι στο υπερπολυτελές πανάκριβο resort «One & Only» έχει κλείσει «καμπάνα» δημοφιλέστατη tv star. Η πλατινομαλλούχος τηλεπερσόνα θα φθάσει στις Μαλδίβες με παρέα καλών φίλων. Ανάμεσά τους γνωστοί επιχειρηματίες. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν θα απολαύσει κάποιο εξωτικό κοκτέιλ μαζί με τους ισχυρούς βρετανούς businessmen Μπάρκλεϊ. Η οικογένεια Μπάρκλεϊ –η ομπρέλα των επιχειρήσεών τους περιλαμβάνει και δυνατούς μιντιακούς τίτλους όπως την «Daily Telegraph», το «The Business» και το «The Spectator» –έχει πολλούς έλληνες φίλους. Επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας με τη θαλαμηγό τους «Enigma» και περνούν πολλές μέρες στο Πόρτο Χέλι.
Το private party για τους γάμους Λαιμού – Ιγγλέση

Σκέφτομαι ότι οι ξένοι και έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι ζουν στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι δεν γνωρίζουν ίσως τη μανία των δικών μας… celebrities. Οι εκπρόσωποι της εγχώριας show business λατρεύουν να ανεβάζουν φωτογραφίες τους στο instagram.
Οι εφοπλιστές και επιχειρηματίες του old money πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί όταν κατεβαίνουν στις παραλίες του «One & Only» . Η καλλίγραμμη, ξανθιά Αναστασία Πατέρα θα βρίσκεται εκεί μαζί με τον σύζυγό της ιταλό τραπεζίτη Στέφανο Μαρσάλια. Ο Νικόλας και η Ειρήνη Λαιμού θα προτιμήσουν επίσης το μακρινό ταξίδι στον Ινδικό Ωκεανό αντί για τις Ελβετικές Αλπεις. Λίγες μέρες πριν στο ξενοδοχείο «Le Bristol» , στον αριθμό 112 της rue du Faubourg Saint-Honoré στην Πόλη του Φωτός, το ζεύγος Λαιμού διοργάνωσε private party με την ευκαιρία των γάμων του υιού τους Αντώνη με τη νεαρή Αλεξία Ιγγλέση. Γόνο επίσης παλιάς οικογένειας πλοιοκτητών.
Η Γιάννα στην Ελληνογαλλική Σχολή

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έκλεψε την παράσταση πριν από λίγες βραδιές στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Paul. Πλήθος κόσμου κατηφόρισε στον Πειραιά για την παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Αγγελοπούλου με τίτλο «Γιάννα». Η δυναμική κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μίλησε σε εκπροσώπους της πνευματικής και κοινωνικής ζωής για το πετυχημένο διεθνώς συγγραφικό της εγχείρημα. Με λιτό, έξυπνο, άμεσο τρόπο.
Εκθεση ζωγραφικής της Αικατερίνης Αθανασιάδου-Πουτέτση
Εργα της τελευταίας τριετίας περιλαμβάνει η έκθεση ζωγραφικής της Αικατερίνης Αθανασιάδου- Πουτέτση, που παρουσιάστηκε στην Γκαλερί «ΙΡΙΣ» (Μαρίζα Φασιανού) της οδού Αντήνορος. Η έκθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δειγματοληπτική, καθώς αποτελεί ένα μικρό μέρος της πλούσιας παραγωγής, μέσα στην τριετία αυτή, της γνωστής καλλιτέχνιδος. Θιασώτης του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, που έχει διακριθεί και ως εξαιρετική ακουαρελίστρια, η Αικατερίνη Αθανασιάδου-Πουτέτση χαρακτηρίζεται για την αφοσίωσή της στα έντονα χρώματα, δημιουργώντας μια χρωματική έκρηξη στους άλλοτε μικρών και άλλοτε μεγάλων διαστάσεων πίνακές της. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την ερχόμενη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.
Το GB Christmas tree και ο ωραίος Πανάγος Φαφαλιός
Οι βαθυκόκκινες μπάλες και τα αστραφτερά λαμπιόνια του πανύψηλου φυσικού χριστουγεννιάτικου δένδρου στο lobby της «Μεγάλης Βρεταννίας» τραβούν τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Μια στενή φίλη μου, η οποία έφθασε μόλις από το Λονδίνο, λίγο προτού ανεβεί στο δωμάτιό της με πληροφορεί ότι ο κούκλος, 29χρονος Πανάγος Φαφαλιός εγκαταλείπει το club των εργένηδων. Ο γιος του Ανταμ και της Τίνας Φαφαλιού παντρεύεται τη Μαρίκα Χατζηπατέρα. Κόρη του Δημήτρη Χατζηπατέρα και της Κούλας Ψαρρού. Ο γάμος των δύο νεαρών γόνων παλιών εφοπλιστικών οικογενειών θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014 στην Αγία Σοφία του Λονδίνου. Αμέσως μετά τη γαμήλια τελετή θα ακολουθήσει private dinner στο «One Mayfair» στη North Audley St. To λευκό γούνινο ζακέτο, όμοιο με αυτό που φοράει η superstar Miley Cyrus, ταιριάζει στα big parties που πραγματοποιούνται συνέχεια στο Λονδίνο και στο Γκστάαντ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ