Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια προετοιμασίας, κυκλοφορεί επιτέλους το καινούργιο graphic epic του Κρεγκ Τόμσον. Η έκτασή του, σχεδόν 700 σελίδες. Ο τίτλος αυτού, Habibi.

Δε θα πολυλογήσω: Το προηγούμενο βιβλίο του Thompson, το Blankets, είναι το αγαπημένο μου graphic novel, το πρώτο που διάβασα, το βιβλίο που με έκανε να αγαπήσω το είδος. Το Blankets είναι ένα πολύ σημαντικό βιβλίο. Τόσο σημαντικό, που δεν το έχω πια. Το χάρισα χωρίς αφιέρωση και δεν το αγόρασα ξανά. Μου αρέσει περισσότερο έτσι: Είναι σα να μοιράζομαι με κάποιον το ίδιο βιβλίο, το βιβλίο μου.

Ο Κρεγκ Τόμσον, ο οποίος εμπνεύστηκε το Habibi από την Ισλαμική λαϊκή παράδοση και την Αραβική καλλιγραφία, έφτιαξε άλλη μία ιστορία αγάπης, αυτή ανάμεσα στην Ντοντόλα και τον Ζαμ.

Ανυπομονώ να δω τις ερήμους και τα χαρέμια, να διαβάσω το κείμενο, να χαζεύω ατελείωτα το ασπρόμαυρο σκίτσο του Thompson, να κοιτάζω τις σελίδες μαγεμένη. Αυτές τις μέρες κοιτάζω το νέο site για το βιβλίο, βλέπω τις εικόνες και συνειδητοποιώ ότι ποτέ ξανά δεν έχω νοιώσει τόση ανυπομονησία για ένα καινούργιο βιβλίο. Μετράω τις μέρες ως τις 20 Σεπτεμβρίου. Είναι ακριβώς 55.