Αλληλεγγύη
από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
ΔΕΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ
Ο Δεσμός είναι ένα υπό σύσταση Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων και ατόμων μέσα από την αξιοποίηση πλεονάσματος. Ο Δεσμός δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων, που τους συνδέει το ειλικρινές όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού.

Ο Δεσμός απευθύνεται σε εταιρείες και ιδιώτες που έχουν περισσευούμενα προϊόντα και προτείνει τρόπους με τους οποίους αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικά και με τη μέγιστη κοινωνική και ανθρωπιστική υπευθυνότητα.

Ο Δεσμός επικοινωνεί συστηματικά με Οργανισμούς, Ιδρύματα και φορείς και ενημερώνεται υπεύθυνα για τις έκτακτες, αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες τους. Απώτερος στόχος του Δεσμού είναι να λειτουργήσει ως κομβικό σημείο στη διάθεση και αξιοποίηση πλεονάσματος δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλεγγύης όπου όλοι κερδίζουν.

Ενδεικτικά, διοργανώνει δράσεις συλλογής αγαθών σε επιχειρήσεις με έδρα την Αθήνα. Εργαζόμενοι στις εταιρείες αυτές έχουν τη δυνατότητα να φέρουν περισσευούμενα αγαθά ή αγαθά που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα για τη δράση, όπως συσκευασμένα τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής κ.ά. σε όλη τη διάρκεια μιας προκαθορισμένης περιόδου.

Μετά τη συλλογή, ο Δεσμός διαχωρίζει τις προσφορές και τις διαθέτει σε μικρούς και μεγάλους διαπιστευμένους οργανισμούς ή συσσίτια, όπως π.χ. το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), το Ίδρυμα Γαλήνη στον Κεραμεικό, τη Στέγη Ανηλίκων της Ν. Ιωνίας και άλλους πολλούς.

Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι: Hellas On Line, MELISSA, Μπισκότα Παπαδοπούλου, η Atlantic Bulk Carriers S.A., International Life, Μύλοι Κρήτης Α.Ε., Common Progress κ.α.

Συγχρόνως, ο Δεσμός δραστηριοποιείται στην συγκέντρωση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων πλεονασμάτων προϊόντων από εταιρείες. Ενδεικτική είναι η πιο πρόσφατη διανομή 3,6 τόνων ζυμαρικών και 500kg αλευριού γενικής χρήσης σε συσσίτια και ιδρύματα στην Αττική. Για να δείτε έναν πλήρη κατάλογο προσφορών και οργανισμών στους οποίους έχει ήδη προσφέρει ο Δεσμός, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Οργάνωσης.

Τέλος, εξελίσσεται σε αξιόπιστο συμβουλευτικό φορέα προς ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, με πρόσφατη συνεργασία με το σωματείο EURHOPE των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και τη συνεργασία με τον οργανισμό ομογενών της Νέας Υόρκης.
ΔΕΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ
210 8119365 , Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, 151 23, Μαρούσι
Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε την ακρίβεια των στοιχείων που παραθέτουμε. Παρ' όλα αυτά, κρίνεται σκόπιμο να επικοινωνείτε απευθείας για επιβεβαίωση.