Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί με όλους τους δυνατούς διπλωματικούς και πολιτικούς τρόπους, ώστε να κινητοποιήσεις δυνάμεις εντός της Ευρώπης ενάντια στις πιέσεις που ασκεί η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

Ο Γ.Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες και ζήτησε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να κάνει το ίδιο σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

«Δεν πρέπει να έχουμε παθητική στάση, όπως κάνει η κυβέρνηση. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε.

Συνάντηση Βενιζέλου – Μπακογιάννη

«Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Οι διαρθρωτικές αλλαγές θα γίνουν. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μείνει στην ευρωζώνη» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενημερώθηκε για τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών και τις συζητήσεις στο Eurogroup.

«Περιμένουμε η Ευρώπη να δείξει σεβασμό στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Νέα συνάντηση την Παρασκευή

Την Παρασκευή ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει τις συναντήσεις τους με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στις 9 π.μ., Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης (Ζαλοκώστα 10).