Ένας νεαρός λιμενικός που υπηρετούσε στην περιοχή της Κορίνθου και έχει μετατεθεί σε άλλη περιοχή θεωρείται άνθρωπος κλειδί προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια της δολοφονίας της 33χρονης γυναίκας στην οδό Δαγκλή, στην Κηφισιά.

Η 33χρονη είχε πυροβοληθεί στο πρόσωπο και στο σώμα, τουλάχιστον 10-15 φορές με καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό της, στο υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας όπου φέρεται να διέμενε. Ο λιμενικός ήταν προσωπικός φίλος της 33χρονης και υπήρχαν επισκέψεις της στην περιοχή του Λουτρακίου.

Η 33χρονη είχε κατηγορηθεί για ληστείες και συνεργασία με Αλβανούς και Έλληνες ποινικούς ενώ φέρεται να διατηρούσε τουλάχιστον παλιότερα προσωπικές επαφές με Έλληνα ποινικό το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε υποθέσεις προστασιών όπως και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Η 33χρονη που εμφανιζόταν ως οπτικός προ μερικών μηνών φέρεται να είχε προστριβές, τον περασμένο Μάιο, με Έλληνα κακοποιό που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο στο Παλαιό Φάληρο, και ο οποίος φερόταν τότε να την είχε απειλήσει. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., γνώριζε πολλά άτομα από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος ενώ φερόταν, πάντα σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., να έφερε όπλο.

Όμως τον τελευταίο καιρό δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και διέμενε με το παιδί της και συγγενείς της στην Κηφισιά.

Πρόκειται για την δεύτερη δολοφονία γυναίκας –την τελευταία δεκαετία- που είχε έμμεσες ή άμεσες σχέσεις με τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Η πρώτη ήταν η δολοφονία, το 2009 στα Καμίνια, της συζύγου «νονού» της νύχτας για την οποία μάλιστα ήταν κατηγορουμένη, ως ηθικός αυτουργός η δολοφονηθείσα στην Κηφισιά (σ.σ.: τελικώς αθωώθηκε).

Η άτυχη 33χρονη είχε πυροβοληθεί από αγνώστους και το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου 2011 στην οδό Βεΐκου, στο Γαλάτσι.

Μόλις η 26χρονη βγήκε από το κατάστημα της οικογένειάς της και μπήκε στο αυτοκίνητο της μάρκας SMART, δύο άνδρες οι οποίοι φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα την πλησίασαν, την πυροβόλησαν με ένα πιστόλι τρεις φορές και εξαφανίστηκαν. Το θύμα της εγκληματικής επίθεσης, που τότε ήταν έγκυος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Τότε είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Η 33χρονη είχε κατηγορηθεί –αλλά απαλλαγεί- ως ηθικός αυτουργός στην εν ψυχρώ δολοφονία της προαναφερθείσας 29χρονης γυναίκας σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια. Το θύμα εκείνης της ενέργειας ήταν σύζυγος κατηγορουμένου για εκβιάσεις και τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών ο οποίος είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2007 έξω από καφετέρια στην Καλλίπολη του Πειραιά.

Η 29χρονη, που ήταν μητέρα ενός παιδιού, επέστρεφε από επίσκεψη σε ποινικό στις φυλακές Αυλώνα (σ.σ.: είχε φυλακισθεί για ληστείες) και έφτασε στο ζαχαροπλαστείο για να αγοράσει γλυκά. Ένας άγνωστος άνδρας πλησίασε την 29χρονη και την πυροβόλησε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού της.

Η «άκρη του νήματος» για αυτό το έγκλημα φάνηκε να βρίσκεται μετά από μια κατάθεση ενός 48χρονου Λϊβανέζου ότι είχε ακούσει έναν έλληνα «νονό» να κομπορρημονεί ότι «εκείνος είχε αναλάβει τη δολοφονία της άτυχης 29χρονης στα Καμίνια ύστερα από παραγγελία μίας ελληνίδας γνωστής του (σ.σ.: για την 33χρονη που δολοφονήθηκε προ μερικών ωρών στην Κηφισιά). Για τη δολοφονική επίθεση η γυναίκα έδωσε 40.000 ευρώ, από τα οποία 20.000 για προκαταβολή. Και αυτό διότι ήθελε να εκδικηθεί την 29χρονη επειδή είχε συνάψει δεσμό με τον ποινικό φίλο της».

Επρόκειτο για τον κρατούμενο που είχε επισκεφθεί το θύμα στις φυλακές Αυλώνα, λίγη ώρα πριν πέσει νεκρή από πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε αναφέρει ο Λιβανέζος, κοινός δράστης των δύο επιθέσεων ήταν ένας Αλβανός με το όνομα «Γιάννης» και είχε ακόμη 20 ψευδώνυμα, όπως «Πάπα», «Αριαν», «Μουράτι» κ.ά. Ο φάκελος της δολοφονίας στα Καμίνια ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ύστερα από πολυετή διερεύνηση της υπόθεσης οι δικαστικές αρχές προχώρησαν προ διετίας σε άσκηση ποινικών διώξεων για τη δολοφονία της 29χρονης τόσο εναντίον του Αλβανού με τα δεκάδες ψευδώνυμα όσο και εναντίον της 33χρονης.

Τότε στο απολογητικό υπόμνημα της η 33χρονη μίλησε για «αστήρικτες κατηγορίες» και ότι δεν είχε «καμία διαφορά με το θύμα». Στους ίδιους απορριπτικούς ισχυρισμούς προχώρησε και ο ποινικός που κρατούνταν στον Αυλώνα και φέρεται ότι ήταν το «μήλον της Έριδος» μεταξύ των δύο γυναικών. Όλοι απηλλάγησαν από αυτή την κατηγορία στην δίκη που ολοκληρώθηκε προ μερικών μηνών.