«Ας δημιουργήσουμε επιτέλους τη δική μας Γη»

Τα μέλη του συγκροτήματος μιλούν για τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, τη ζωή του μουσικού στην εποχή της καραντίνας και της COVID, ενώ ανυπομονούν να εμφανιστούν και πάλι live

Τα Υπόγεια Ρεύματα, ένα από τα πιο σημαντικά και δημιουργικά συγκροτήματα των τελευταίων 25 ετών, επιστρέφει, εν μέσω πανδημίας, με τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Η Γη που αφήνω» (Ogdoo Music Group). Τα πέντε τελευταία χρόνια το συγκρότημα, ως τρίο, με τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή και κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα και φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο και φωνητικά) έχει κατορθώσει να εξελίξει τον ήχο του, τη στιχουργία του, να ωριμάσει και κυρίως να βλέπει το μέλλον πολύ πιο καθαρά. Τα τραγούδια του δίσκου δοκιμάστηκαν πριν τον κορωνοϊό σε δεκάδες συναυλίες του γκρουπ και στη συνέχεια τα μέλη του συγκροτήματος άρχισαν να τα γράφουν μεταξύ τους μέσω Διαδικτύου προτού οδηγηθούν στο στούντιο για την τελική ενορχήστρωση και ηχογράφηση.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 12 τραγούδια, ανάμεσά τους βρίσκονται, με νέα ενορχήστρωση, «Ο καλός νοικοκύρης», που έγραψαν μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς και το «Μισή ζωή», που είχαν κυκλοφορήσει ψηφιακά κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης καραντίνας. Η ποίηση παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο επιρροής και έμπνευσης του συγκροτήματος, και αυτή τη φορά επέλεξαν, όχι ασχέτως της εποχής μας φυσικά, να μελοποιήσουν το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Ο Γκρεμιστής».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.