Η Λίζα και η……άλλη!

Φτιάξε ισχυρούς κωδικούς για το Internet σε 5 απλά βήματα

Χωρίς αμφιβολία το Διαδίκτυο είναι ένας από τους καλύτερους πόρους που διαθέτουμε. Δυστυχώς, είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από τις οθόνες μας.

Τελευταία, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας,  παρατηρείται πολύ συχνά η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και η δημιουργία ψεύτικων προφίλ με τα στοιχεία αυτά. Δυστυχώς, το story της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας του 1961 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς συχνά αποδεικνύεται ότι δεν είναι η Λίζα on line αλλά …η άλλη!

Τέτοιες περιπτώσεις χρήσης προσωπικών λογαριασμών από hackers, πέραν των social media παρατηρούμε σε υποκλοπές τραπεζικών λογαριασμών e-banking ή γενικά σε όποιο περιβάλλον επιβάλλει “log in” με usernames & passwords.

Ο καθένας μας πρέπει να ξέρει πώς να παραμένει ασφαλής στο Internet, κι ένας βασικός τρόπος να συμβαίνει αυτό είναι η δημιουργία σωστών και ισχυρών passwords. Πιστεύετε ότι είναι δύσκολο; Και όμως όχι. Η αγαπημένη σας φράση μπορεί να γίνει το τέλειο password με μια πολύ απλή τεχνική.

Δείτε στο “How to” video – tutorial που έφτιαξε η WIND . Μέσα από 5 απλά βήματα καθένας μας μαθαίνει εύκολα να φτιάχνει ασφαλείς και απαραβίαστους κωδικούς.

Επισκεφθείτε τώρα το Site της WIND και μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.