Μεγάλα έργα, σημαντικοί σκηνοθέτες

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της διετίας 2018-2020 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κιμούλης, Ευαγγελάτου, Μοσχόπουλος για φέτος, Λιγνάδης, Μπινιάρης αλλά και ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Διαμαντής, την προσεχή σεζόν, είναι οι έξι σκηνοθέτες που θα υπογράψουν τις μεγάλες παραγωγές της διετίας 2018-2020 του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Οι ανακοινώσεις έγιναν σήμερα, Τετάρτη μεσημέρι, από τον Νίκο Διαμαντή, παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, και περιλαμβάνουν εκτός από παραστάσεις, δράσεις, συνεργασίες και ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ-Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΘΠ 2019 – 2020

«Βρήκαμε ένα δημοτικό που κόστιζε πολλά και είχε ελάχιστα έξοδα. Μέσα σ΄ αυτή την τετραετία φέραμε μια σχετική ισορροπία, με περισσότερα έσοδα. Κι αυτό το καταφέραμε με τις δικές μας δυνάμεις, με την περιφέρεια, το ΥΠΠΟ, χωρίς την ανάγκη κανενός πρωθυπουργού. Χαίρομαι γιατί το θέατρο μπήκε στον χάρτη των μεγάλων θεάτρων της χώρας: Γίνονται ωραίες παραστάσεις, ανεβαίνουν σημαντικά έργα, υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο στους σκηνοθέτες, στους ηθοποιούς. Εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά διαβάζω, ενημερώνομαι και καταλαβαίνω ότι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά πάει καλά.

Η δική μου προσφορά είναι ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου με το θέατρο», τόνισε ο δήμαρχος κλείνοντας τον χαιρετισμό του ενώ αναφέρθηκε και στις πολλές ενέργειες _σε συνεργασία με φορείς, ΕΣΠΑ, ιδρύματα, τον δήμος της Αθήνας, ευρωπαϊκά προγράμματα. «Θέλουμε το θέατρο να είναι προσβάσιμο στους Πειραιώτες αλλά παράλληλη να ανοίξει σε όλο το κοινό και να βελτιώνεται συνεχώς». Τέλος, ο Γιάννης Μώραλης ανακοίνωσε ότι (επιτέλους) το ΔΘΠ θα αποκτήσει φουαγιέ αντάξιο του κτιρίου του και ότι θα είναι έτοιμο σε είκοσι μέρες.

Με το μότο του «συμμετοχικού ουμανισμού», ο Νίκος Διαμαντής μίλησε για το «αξιόπιστο μείγμα», με το οποίο λειτουργεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: κοινωνικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό. Με πολλούς νέους στόχους συνεχίζουν την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνική δραματουργίας, τις δράσεις στο λιμάνι, τη δημιουργία θεάτρου ενηλίκων με αυτισμό, ενώ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην Λούλα Αναγνωστάκη την άνοιξη του 2020.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.