Το απόλυτα βουτυρένιο κέικ με γιαούρτι και πούδρα αμυγδάλου!

Υλικά: 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 1 κούπα Flora με 25% βούτυρο 2 κούπες ζάχαρη 3 κούπες αλεύρι 4 αυγά 1 βανίλια ξύσμα από ένα πορτοκάλι 4 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά. 2. Ρίχνουμε και τα αυγά μαζί. 3. Χτυπάμε […]

Το απόλυτα βουτυρένιο κέικ με γιαούρτι και πούδρα αμυγδάλου!
Υλικά:

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

1 κούπα Flora με 25% βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
4 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά.
2. Ρίχνουμε και τα αυγά μαζί.
3. Χτυπάμε καλά βάζοντας και το γιαούρτι.
4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα κέικ.
5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε μέσα το μίγμα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
6. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά στον αέρα.
7. Λιώνουμε μια λευκή κουβερτούρα 125γρ,πασπαλίζουμε με χρωατιστό ινδοκάρυδο και περιχύνουμε το κέικ αφότου κρυώσει.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version