Για 5 άτομα
Υλικά
1 κιλό στήθος και μπούτι κόκκορα
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φλ.καφέ ρύζι γλασσέ
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. αποξηραμένη Αρτεμισία
3 κ.σ. Flora με βούτυρο
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τον κόκκορα και τον βάζουμε στην χύτρα να βράσει για 45 λεπτά. Αφού βράσει, τον αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε το ζουμί του και τον ξεκοκκαλίζουμε. Τον ψιλοκόβουμε και μαζί με το ζουμί του τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
2. Στην κατσαρόλα επίσης βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το βούτυρο.
3. Όταν βράσουν, βάζουμε τα βρασμένα καρότα και κρεμμύδι στο μούλτι να λιώσουν.
4. Τοποθετούμε τα λιωμένα λαχανικά στην κατσαρόλα , μαζί με το βούτυρο.
5. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το σύρμα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένας αφρός , βάζουμε και τον κρόκο και το λεμόνι, τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε στο μπολ αργά αργά ποσότητα από την σούπα, ανακατεύουντας γρήγορα . Ρίχνουμε αρκετή ποσότητα από την σούπα μας , στην συνέχεια βάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με την σούπα και ανακατεύουμε μην μας κόψει το αυγό. σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με tarragon το οποίο δίνει ιδιαίτερο άρωμα στην σούπα, μοιάζει το άρωμά του με γλυκάνισο.
Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!
