Eνα αλιώτικο εκμέκ κανταίφι…με καραμελωμένες μπανάνες

Υλικά: 300 γρ κανταίφι 5 κ.σ. Flora βούτυρο Για το σιρόπι: 3 κούπες νερό 2 κούπες ζάχαρη 1 βανίλια Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 1 κουτί ζαχαρούχο 2 κρόκους αυγών 1 βανίλια 3 κ.σ. κορν φλάουρ 100 γρ νερό 3 κ.σ. Flora βούτυρο Για την σαντiγί: 200γρ φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί Για τις καραμελωμένες […]

Eνα αλιώτικο εκμέκ κανταίφι…με καραμελωμένες μπανάνες

Υλικά:

300 γρ κανταίφι

5 κ.σ. Flora βούτυρο

Για το σιρόπι:

3 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

1 βανίλια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

1 κουτί ζαχαρούχο

2 κρόκους αυγών

1 βανίλια

3 κ.σ. κορν φλάουρ

100 γρ νερό

3 κ.σ. Flora βούτυρο

Για την σαντiγί:

200γρ φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

2 μπανάνες

3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό ταψάκι στρογγυλό , βάζουμε το κανταίφι ,αφού το έχουμε ξεμπερδέψει λιγο με τα χέρια.

2. Βάζουμε από πάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

3. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις πάρει βράση , το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Το περιχύνουμε καυτό όπως είναι πάνω στο κρύο κανταίφι.

4. Για την κρέμα ,ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το κορν φλάουρ. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ με το νερό σε ένα άλλο μπολ, μόλις αρχίζουν να βράζουν τα υλικά μας ριχνουμε και το νερό με το κορν φλάουρ,ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

5. Σε ένα τηγάνι καίμε την ζάχαρη να γίνει χρυσαφένια και βάζουμε μέσα τα κομμάτια μπανάνας. Τα αραδίαζουμε σε μια λαδόκολλα.

6. Συναρμολόγιση:

Κάτω κάτω τοποθετούμε το σιροπιασμένο κανταίφι, από πάνω τις καραμελωμένες μπανάνες , από πάνω την κρεμα ζαχαροπλαστικής , και τέλος την σαντυγί.

7. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version