Από τον Νεκτάριο Ντάλλα
Φωτογραφίες: Νίκος Τσίρος, StudioΔΟΛ
BLOODY ΗAVANA
Απεριτίφ με πολύ πλούσιο σώμα και γεύση. Προτείνεται πριν από το φαγητό, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και τα ορεκτικά μας.
Υλικά
- 50 ml Havana Club
- 15 ml Elder Flower λικέρ
- 20 ml φρέσκο χυμό λάιμ
- 20 ml σιρόπι ζάχαρης 1:1
- 25 ml χυμό παντζαριού
- 2 σταγόνες έλαια πορτοκαλιού
Μέθοδος: Σέικερ
Ποτήρι: Coupette (παγωμένο)
Γαρνιτούρα: Αποξηραμένη ροδέλα παντζαριού / χωρίς πάγο
MOET & CΗΑNDON HERBAL BUBBLES
Εορταστικό welcome drink με φρουτένιο χαρακτήρα. Με λίγο περισσότερη ζάχαρη, μπορεί να γίνει και επιδόρπιο drink.
Υλικά
- 20 ml χυμό ανανά
- 10 ml Chartreuse green λικέρ
- 15 ml vanilla syrup
- Top Up παγωμένη Moët & Chandon
Μέθοδος: Build Up (απευθείας στο ποτήρι)
Ποτήρι: Flute σαμπάνιας
Γαρνιτούρα: πέρλα ανανά επάνω σε bamboo stick
BEEFEATER NEGRONI
Το κλασικό κοκτέιλ με τη γλυκόπικρη γεύση παραμένει το αγαπημένο drink όλων των cocktail lovers. Πίνεται κυρίως ως απεριτίφ, αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
- 35 ml Beefeater, στο οποίο έχουμε εμβαπτίσει πέρλες ροδιού για 24 ώρες
- 10 ml Carpano Antica Formula
- 15 ml Punt e Mes
- 35 ml Campari
- 2 σταγόνες πορτοκαλιού bitters
- 2 σταγόνες κερασιού bitters
Μέθοδος: Ανακατεύουμε απευθείας στο δοχείο ανάδευσης (Stir)
Ποτήρι: Large Old Fashioned
Γαρνιτούρα: Κεράσι μαριναρισμένο μέσα σε Campari για 1 εβδομάδα και φλούδα πορτοκαλιού
ABSOLUT RICKEY
Κοκτέιλ με πολύ ιδιαίτερο, δροσερό χαρακτήρα, ιδανικό για τις απογευματινές ώρες.
Υλικά
- 50 ml Vodka Absolut
- 20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 20 ml σιρόπι μπίρας weisse
- Απογέμισμα με Ginger Beer ή τζιτζιμπίρα
Μέθοδος: Build Up (απευθείας στο ποτήρι με κανονικό πάγο)
Ποτήρι: Vintage Highball
Γαρνιτούρα: ροδέλα λεμονιού και τζίντζερ
BALLANTINE’S – PINK & SOUR
Κοκτέιλ με πολύ πλούσιο σώμα που μπορεί να συνδυαστεί με το κυρίως πιάτο – ταιριάζει απόλυτα με λευκό κρέας, ακόμη και με ψάρι.
Υλικά
- 60 ml Ballantine’s
- 25 ml ροζ γκρέιπφρουτ
- 20 ml σιρόπι μελιού
- 2 σταγόνες angostura bitters
- ασπράδι αβγού (προαιρετικά)
Μέθοδος: Σέικερ
Ποτήρι: Τύπου sour (παγωμένο)
Γαρνιτούρα: ροζ πιπέρι και φλούδα από γκρέιπφρουτ / χωρίς πάγο
* Η φωτογράφιση έγινε στο ολοκαίνουργιο Oozora the House, στο Κεφαλάρι, όπου ο Σπύρος Κερκύρας επιμελείται τη λίστα των κοκτέιλ.
* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Ιανουαρίου 2016
