Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων για την υπόθεση του Γ. Κατρούγκαλου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης αλλά και το ΠαΣοΚ σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα έπρεπε να αποπεμφθεί, ενώ το Ποτάμι ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό και αποφάσεις από τον Πρωθυπουργό.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Άδ.Γεωργιάδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5 για το θέμα είπε: «Ο Κατρούγκαλος δεν στέκεται στη θέση του – η μόνη πράξη πολιτικής εντιμότητας θα ήταν να παραιτηθεί».
«Το πολιτικό ζήτημα παραμένει, δεν μπορεί να φέρει το νομοσχέδιο αυτό στην Βουλή» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.
«Δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του ο κ. Κατρούγκαλος» τόνισε και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.
«Ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν γίνεται με ποσοστά επί δικών» τόνισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός. «Εμείς ως κόμμα δεν τοποθετηθήκαμε και δεν έχουμε αυτή την πρεμούρα να παραιτηθεί αυτός ή εκείνος. Είναι συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης, έτσι σταθήκαμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση έτσι θα σταθούμε και σ’ αυτήν» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Κων. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες κατά Κατρούγκαλου πρέπει να παραιτηθεί»
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων
ΝΔ: «Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κ. Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί»
Το Ποτάμι: «Εξηγήσεις από τον υπουργό, αποφάσεις από τον πρωθυπουργό»
ΠαΣοΚ: «Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση»
Το ΠαΣοΚ απαντά στις νέες δηλώσεις Κατρούγκαλου
