Το Ιράκ επανέκτησε τον έλεγχο σε τμήματα του Τικρίτ

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο τμημάτων του Τικρίτ από τους τζιχαντιστές. Περίπου 30.000 στρατιώτες, με την κάλυψη ιρακινών πολεμικών αεροσκαφών, σφυροκόπησαν σε διαφορετικά μέτωπα τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ιράκ επανέκτησε τον έλεγχο σε τμήματα του Τικρίτ

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο τμημάτων του Τικρίτ από τους τζιχαντιστές.

Περίπου 30.000 στρατιώτες, με την κάλυψη ιρακινών πολεμικών αεροσκαφών, σφυροκόπησαν σε διαφορετικά μέτωπα τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως δήλωσε στο BBC σιίτης διοικητής μαχητών, στην επιχείρηση λαμβάνει μέρος και ένας ιρανός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Μάχες σημειώθηκαν και στην αλ-Ντουρ, στα νοτιοανατολικά του Τικρίτ, καθώς και στο αλ-Αλάμ βόρεια της πόλης.

Το Τικρίτ έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version