Επιχείρηση «φορολογική αμνηστία» για την επιστροφή κεφαλαίων

Κίνητρα για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση που διαμηνύει πως δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42%. Η εκτίμηση είναι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορούν να επιστρέψουν κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, αν δοθεί φορολογική αμνηστία.

Κίνητρα για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση που διαμηνύει πως δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42%.

Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στόχος είναι να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια κι έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία.

Το Μαξίμου εκτιμά πως έτσι μπορεί να πείσει τους απανταχού Ελληνες με λεφτά κρυμμένα στο εξωτερικό ή ακόμα και σε σεντούκια ή θυρίδες στο εσωτερικό, για να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.
Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μια ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, συμπληρώνουν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.