Λαβράκι με ρύζι, αλμύρα και αβγολέμονο

Καθαρίζω 300 γρ. βλίτα και κρατάω μόνο τα φύλλα. Τα κοτσάνια τα βράζω με ζωμό από κόκαλα ψαριού για 15 λεπτά. Σουρώνω και κρατάω τον ζωμό.

Καθαρίζω 200 γρ. αλμύρα και κρατάω μόνο τις τρυφερές φούντες της. Τσιγαρίζω σε ένα κατσαρολάκι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, προσθέτω 250 γρ. ρύζι καρολίνα και ρίχνω 3 ποτήρια από τον ζωμό των χόρτων και του ψαριού. Αφήνω να βράσει ξεσκέπαστο, σε μέτρια φωτιά. Στα 15 λεπτά περίπου, βάζω και τα βλίτα μαζί να βράσουν. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτω την αλμύρα. Δοκιμάζω το αλατοπίπερο και προσθέτω 1 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

Ετοιμάζω το αβγολέμονο σε μπεν μαρί, με 2 κρόκους αβγού, χυμό από 1 λεμόνι και λίγο από τον ζεστό ζωμό: βάζω δηλαδή όλα τα υλικά μέσα σε μια μπασίνα και αυτήν μέσα σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό. Χτυπάω με το σύρμα ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Τηγανίζω 5 φιλέτα λαβράκι, 150 γρ. το καθένα. Σερβίρω σε πιάτο πρώτα το ρύζι με τα χόρτα, τοποθετώ από πάνω το ψάρι και περιχύνω με το αβγολέμονο (υλικά για 5 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.