Kανταϊφοπιτάκια γαλοπούλας με κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο και κρέμα γάλακτος

YΛΙΚΆ (για 40 κομμάτια) 350 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη 100 γρ. ανθότυρο 200 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή ή βραστή, σε καρέ 2 αβγά, χτυπημένα 260 ml κρέμα γάλακτος, 35% ή 15% λιπαρά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. φρέσκο βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την […]

Kανταϊφοπιτάκια γαλοπούλας με κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο και κρέμα γάλακτος

YΛΙΚΆ (για 40 κομμάτια)

350 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. ανθότυρο

200 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή ή βραστή, σε καρέ

2 αβγά, χτυπημένα

260 ml κρέμα γάλακτος, 35% ή 15% λιπαρά

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. φύλλο κανταΐφι

200 γρ. φρέσκο βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κεφαλογραβιέρα με το ανθότυρο και τη γαλοπούλα. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα τυριών-γαλοπούλας.

Ξαίνουμε το κανταΐφι και το μοιράζουμε σε 40 λωρίδες. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας από 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα τυριών-γαλοπούλας. Τυλίγουμε χαλαρά και όχι πολύ σφιχτά τα κανταΐφια, ώστε να σχηματιστούν κυλινδρικά ρολά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρολάκια, το ένα δίπλα στο άλλο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο, μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε να χλιάνει.

Περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά τα κανταϊφοπιτάκια πρώτα με το χλιαρό βούτυρο και μετά με το υπόλοιπο μείγμα αβγών-κρέμας γάλακτος. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και σταθεροποιούμε απέξω με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.​

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version