Συνεχίζεται η απεργία εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίοι διαφωνούν στην αξιολόγηση του προσωπικού με οριζόντιες ποσοστώσεις.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίοι διαφωνούν στην αξιολόγηση του προσωπικού με οριζόντιες ποσοστώσεις.

Είχαν πραγματοποιήσει 48ωρη απεργία την περασμένη εβδομάδα, ενώ είναι σε εξέλιξη απεργία που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και αύριο Πέμπτη.

Σε επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι ο πρόσφατος Νόμος 4250/2014 καταργεί πλήρως την έννοια της αξιολόγησης, αφού χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά, κάθε χρόνο, προκαθορισμένο ποσοστό του προσωπικού κάθε υπηρεσίας ως χαμηλής απόδοσης και εν δυνάμει ως ανεπαρκές.

Ο Συλλογος Εργαζομένων ζητεί από τη Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου προκειμένου:

  • Να μην εφαρμοσθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που αντίκεινται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τη λειτουργική ανεξαρτησίας της ΕΚ
  • Να διασφαλισθεί η ακεραιότητα και η αντικειμενικότητα του προσωπικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του
  • Να θωρακιστεί το κύρος και η αξιοπιστία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
«Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία από τη σύστασή της στελεχώθηκε με προσωπικό υψηλών προσόντων και έχει καθιερωθεί και λειτουργεί ως αξιόπιστος και ανεξάρτητος εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα, δεν μπορεί να ανευρεθεί ποσοστό 15% επί του συνόλου του προσωπικού, το οποίο να βαπτισθεί ανεπαρκές» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.