Γαστρονομία χωρίς σύνορα

Παραδοσιακά φαγητά, σύγχρονα πιάτα αλλά και λαχταριστά γλυκίσματα μας παρουσιάζουν η Μαρία Εκμεκτσίογλου και ο Γκιοκτσέν Αντάρ στο βιβλίο «Γεύσεις και αρώματα: από τις δυο μεριές του Αιγαίου» το οποίο συνέγραψαν από κοινού. Μέσα από 109 συνταγές, οι οποίες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες (όσπρια, θαλασσινά και ψάρια, πιάτα με κρέας, ζυμαρικά, πίτες κλπ) μας ταξιδεύουν […]

Γαστρονομία χωρίς σύνορα

Παραδοσιακά φαγητά, σύγχρονα πιάτα αλλά και λαχταριστά γλυκίσματα μας παρουσιάζουν η Μαρία Εκμεκτσίογλου και ο Γκιοκτσέν Αντάρ στο βιβλίο «Γεύσεις και αρώματα: από τις δυο μεριές του Αιγαίου» το οποίο συνέγραψαν από κοινού. Μέσα από 109 συνταγές, οι οποίες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες (όσπρια, θαλασσινά και ψάρια, πιάτα με κρέας, ζυμαρικά, πίτες κλπ) μας ταξιδεύουν σε εξαιρετικές και αγαπημένες γεύσεις.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία διδάσκει γαστρονομία στο πανεπιστήμιο Haliç διατηρεί εδώ και χρόνια δεσμούς φιλίας με τον Γκιοκτσέν Αντάρ, ο οποίος ως ερευνητής γαστρονομίας έχει συγκεντρώσει πάνω από 3.000 συνταγές και έχει εκδώσει 13 βιβλία. Και οι δύο μάλιστα είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου».

Το βιβλίο τους κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Τουρκία το 2013 γνωρίζοντας επιτυχία, ενώ την ελληνική έκδοση έχει επιμεληθεί η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Αυτές τις ημέρες οι δύο συγγράφεις βρίσκονται στην Αθήνα και θα υπογράψουν το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Μπορείτε να τους συναντήσετε:

Την Παρασκευή 2 Μαΐου (19.00-20.00) στον χώρο του βιβλιοπωλείου Βιβλιοτοπία στη Ν. Σμύρνη (25ης Μαρτίου 9, τηλ. 210 9370 583).

Το Σάββατο 3 Μαΐου (13.00-14.00) στο Public του The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, τηλ. 210 6300 410).

Την Κυριακή 4 Μαΐου (13.00-14.00) στον χώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου στο Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι τηλ. 210 6821 162).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version