Φοντί καραµέλας

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 600 ml κρέµα γάλακτος 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 100 γρ. βούτυρο 500 γρ. ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε την κρέµα µαζί µε τους σπόρους της βανίλιας και φέρνουµε σε βρασµό. Αποσύρουµε από τη φωτιά, σουρώνουµε και κρατάµε στην άκρη. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, […]

Φοντί καραµέλας

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα)

600 ml κρέµα γάλακτος

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

100 γρ. βούτυρο

500 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε την κρέµα µαζί µε τους σπόρους της βανίλιας και φέρνουµε σε βρασµό. Αποσύρουµε από τη φωτιά, σουρώνουµε και κρατάµε στην άκρη.

Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, λιώνουµε το βούτυρο και προσθέτουµε τη ζάχαρη. Ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοψηθεί το µείγµα µέχρι να γίνει καραµέλα. Προσθέτουµε την κρέµα και σιγοβράζουµε για 2-3 λεπτά ακόµη.

Αποσύρουµε και βάζουµε το µείγµα στο ειδικό σκεύος για φοντί. Σερβίρουµε µε φρούτα της αρεσκείας µας κοµµένα σε φέτες, µπισκότα, µικρά κρουασάν κτλ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version