Γυναίκα από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών γέννησε στις 29 Φεβρουαρίου το τρίτο της παιδί επί τρίτο συνεχές δίσεκτο έτος, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε μία οικογένεια από τη Νορβηγία τη δεκαετία του 1960.

Η Λουίζ Έστες γέννησε την κόρη της Τζέιντ τη Τετάρτη το πρωί στην πόλη Πρόβο κοντά στη Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν από τέσσερα χρόνια στις 29 Φεβρουαρίου 2008 ήρθε στον κόσμο ο άλλος γιος της, Ρέμινγκτον και τέσσερα χρόνια πριν από αυτόν, ο γιος της Χαβιέρ – πάλι στις 29 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση συνεχόμενων «δίσεκτων» παιδιών: τη δεκαετία του 1960, η οικογένεια Χένρικσεν από τη Νορβηγία έφερε στον κόσμο τα τρία παιδιά της στις 29 Φεβρουαρίου του 1960, 1964 και 1968, καταφέροντας να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

Η γέννηση της μικρής Λουίζ είχε καθυστερήσει καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Φεβρουαρίου. Στις 29 Φεβρουαρίου οι γιατροί αποφάσισαν να προκαλέσουν τοκετό με τεχνητούς πόνους προκειμένου να γεννηθεί το μωρό. «Δεν ήξερα αν η μικρή θα περίμενε. Όταν πέρασαν τα μεσάνυχτα ήξερα ότι πραγματικά θα συνέβαινε» είπε η Λουίζ.

Ο Χαβιέρ γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου από καθαρή τύχη. Ωστόσο, η οικογένεια παραδέχεται ότι οι άλλες δύο περιπτώσεις εμπεριείχαν έναν βαθμό σκοπιμότητας. «Πλησίασα τη σύζυγό μου τον Οκτώβριο του 2010 και της είπα «Αν θέλεις να κάνουμε κι άλλο παιδί θα είναι πολύ ωραίο»» είπε ο ευτυχής πατέρας Ντέιβιντ. Και προσέθεσε: «Ήθελα να της δώσω χρόνο να το σκεφτεί». Η οικογένεια έχει ακόμη δύο παιδιά, τα οποία δεν έχουν γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου.