Προς έγκριση το νομοσχέδιο

Η γερμανική Βουλή ψηφίζει σήμερα την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

Το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της γερμανικής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ψηφίζεται σήμερα, Παρασκευή, από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνώντος συνασπισμού της Γερμανίας. Η Ανγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τελικά την στήριξη των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών.

Το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της γερμανικής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ψηφίζεται σήμερα, Παρασκευή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνώντος συνασπισμού της Γερμανίας.

Η γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τελικά τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και δεν επετεύχθη συμφωνία επί προσθήκης στο νομοσχέδιο σχετικά με φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Σοσιαλδημοκράτες θα απέχουν κατά πάσα πιθανότητα από την ψηφοφορία στη γερμανική Κάτω Βουλή.

Η Μπούντεσρατ, η Ανω Βουλή, αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της βοήθειας, ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί εν συνεχεία από τον Γερμανό πρόεδρο Χορστ Κέλερ, προκειμένου να αποκτήσει ισχύ νόμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk