Καταλυτική ήταν η απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θοδωρή Ζαγοράκη να προχωρήσει στην ελεύθερη μεταγραφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια , προσφέρονταςτο ποσό των 300.000 ευρώ στην Πόρτο για τα δικαιώματα του πορτογάλου επιθετικού. Επειτα από μαραθώνιες συζητήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ του τεχνικού διευθυντή του Δικεφάλου κ. Ζήση Βρύζα και του διευθυντή της Πόρτο κ. Ενρίκε Αντέρο βρέθηκε η χρυσή τομή και ο ΠΑΟΚ απέκτησε τελικά έναν ποδοσφαιριστή στον οποίον ο προπονητής κ. Φερνάντο Σάντος είχε επενδύσει αρκετά στη διάρκεια της περυσινής περιόδου. Χθες έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο Μίρκο Σαβίνι και σήμερα θα μεταβεί στην Ολλανδία, προκειμένου να ενσωματωθεί με την αποστολή της ομάδας.
Σημειωτέον ότι, ενώ αρχικά ο κ. Ζαγοράκης είχε «φρενάρει» την πιθανότητα ακόμη μιας μεταγραφής, η ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας (ως χθες είχαν πουληθεί πάνω από 19.000) τον κάνει να το ξανασκεφτεί. Τα έσοδα από τα διαρκείας υπολογίζονται σε πάνω από 8 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να σπάσει το ρεκόρ των 19.159 εισιτηρίων διαρκείας που είχαν πουληθεί την περυσινή περίοδο, φθάνοντας στα 21.000 που είχε θέσει ως όριο η ΠΑΕ. Σε εκκρεμότητα εξάλλου παραμένει η διαδικασία μεταβίβασης του 12,5% των μετοχών από τον κ. Ηλία Βιολίδη στον κ. Βασίλη Γκαγκάτση. Η απεργία του συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΓΓΑ ανέβαλε την εξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ, που θα αποφανθεί αν εγκρίνει ή όχι τη μεταβίβαση.
Σ τον Αρη, δύο από τα «ηχηρά» ονόματα επανέρχονται στο μεταγραφικό προσκήνιο ως εν δυνάμει αντικαταστάτες του Μάριο Ρεγκέιρο: Ο Αργεντινός με κοινοτικό διαβατήριο Χοακίν Λαριβέι και ο Πολωνός Εμπι Σμολάρεκ. Στα πλάνα παραμένει και ο Αυστριακός Αντρέας Ιβανσιτς που είναι υπό παραχώρηση από τον Παναθηναϊκό. Σήμερα μεταβαίνουν στο Καρπενήσι ο Κάρλος Αράνο, ο Σεμπαστιάν Αμπρέου και ο Φλάβιο Πίντο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, η Γαλατάσαραϊ ενδιαφέρεται για τον Σανέλ Γιάχιτς. Τέλος ο 23χρονος Βραζιλιάνο Ρενάτο Πιοβετζάν της Κιέβο Βερόνα επελέγη για τη θέση του τρίτου τερματοφύλακα, ενώ εξακολουθεί να αναζητείται ο γκολκίπερ που θα αποτελέσει δίδυμο με τον Μιχάλη Σηφάκη.
Με την απόκτηση του Ιβάν Μπόσνιακ ο Ηρακλής έχει ολοκληρώσει κατά 90% τις μεταγραφικές κινήσεις του. Σε εκκρεμότητα ακόμη είναι η υπόθεση μετακίνησης του Γρηγόρη Παπαζαχαρία στην Μπρίστολ Σίτι. Αν πουληθεί ο νεαρός κεντρικός αμυντικός θεωρούνται δεδομένες δύο ακόμη μεταγραφές, ενός αμυντικού που θα καλύψει το κενό του και ενός επιθετικού.
