Περισσότερα από 30 άτομα έχασαν σήμερα (Παρασκευή) τη ζωή τους στη Συρία σε νέες συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, που επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ, τεθωρακισμένα άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Μααράτ Αλ Νουμάν στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ στην επίθεση πήραν μέρος και πέντε ελικόπτερα, που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην επιχείρηση, που . Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι «συμμορίες ενόπλων» είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς σταθμούς της πόλης, πληροφορία που επιβεβαιώνεται από πηγές της αντιπολίτευσης, που αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Αλλοι πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην παραθαλάσσια πόλη Λαττάκεια, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν στη νότια επαρχία Ντεραά και άλλοι τέσσερις στην περιοχή Καμπούν κοντά στη Δαμασκό.

Από τον περασμένο Μάρτιο, σχεδόν κάθε Παρασκευή σημειώνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Οι οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις, καθώς το καθεστώς προσπαθεί να καθυποτάξει το κίνημα διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση διαψεύδει αυτά τα νούμερα και αντιτείνει ότι περίπου 500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί το ίδιο διάστημα.