από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Κέικ με κανέλα και καρύδια

Τα τριμμένα καρύδια ενσωματώνονται στην υπόλοιπη ζύμη και δίνουν τη γλύκα τους στο κέικ χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην υφή του
Κέικ με κανέλα και καρύδια
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης, food-styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

200 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

200 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

340 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το σκεύος

100 γρ. καρύδια, τριμμένα στο multi  

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

60 ml χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκτυο μαμάδων: κέικ μπανάνας 
Κέικ καρότου 
Κέικ Βικτώρια 
Κέικ μπανάνα-σοκολάτα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.