ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 κιλά αρνίσια παϊδάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο

2 κόκκινες πιπεριές τσίλι

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

6 λιαστές ντομάτες

60 ml χυμό λάιμ

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις πιπεριές – Φλωρίνης και τσίλι –, τον κόλιαντρο, το σκόρδο, τον δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν πολτός.

Βάζoυμε τα παϊδάκια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε η μαρινάδα να πάει παντού και διατηρούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το μπολ, τα σκουπίζουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε είτε στο γκριλ του φούρνου είτε στα κάρβουνα. Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε ιδανικά με ψητές πίτες ή πατάτες, ή και με ψητές μελιτζάνες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.