Αλλοι τον προτιµούν τηγανισµένο σε σπορέλαιο και άλλοι σε ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση, ρίξτε άφθονο λάδι και κάψτε το αρκετά.{{{ moto }}}

Υλικά (για 6-8 άτοµα)

  • 1.300-1.500 γρ. παστός µπακαλιάρος
  • 2 ποτήρια µπίρα, σε θ.δ.
  • 2 ποτήρια + 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • ½ µατσάκι µάραθο, ψιλοκοµµένο
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
  • έ.π. ελαιόλαδο (µπόλικο) για το τηγάνισµα

Εκτέλεση

Βγάζουµε την πέτσα από τον µπακαλιάρο και τον κόβουµε σε µικρά κοµµάτια. Γεµίζουµε µια µεγάλη λεκάνη µε νερό, βάζουµε µέσα το ψάρι και το αφήνουµε για περίπου 20 ώρες να ξαλµυριστεί, αλλάζοντας συχνά το νερό (κάθε 3-4 ώρες). Βγάζουµε τον µπακαλιάρο από τη λεκάνη και τον αφήνουµε στο σουρωτήρι να στραγγίσει πολύ καλά.

Σε άλλη λεκάνη ρίχνουµε την µπίρα, το αλεύρι, το πιπέρι, τον µάραθο, το ούζο και το σκόρδο και ανακατεύουµε πολύ καλά µέχρι να σχηµατιστεί ένα κουρκούτι (χρειάζεται προσοχή, ώστε να µην κάνει σβόλους το αλεύρι).

Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Βουτάµε ένα ένα τα κοµµάτια του µπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουµε. Τον σερβίρουµε ζεστό.