Υλικά για 2 άτομα

500 γρ. κιμάς από πανσέτα
4 μανιτάρια πορτομπέλο ή 8 μανιτάρια πλευρώτους

Για τη μαρινάδα
αλάτι και άσπρο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη ή κανονική
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.γ. ζάχαρη, μαύρη
160 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. θυμάρι, τριμμένο

Για τη σάλτσα BBQ
250 γρ. κέτσαπ
125 ml χυμός ντομάτας (ή 125 ml V8)
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο για λίγα λεπτά σε ελάχιστο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
¼ ανανά, σε καρεδάκια
100 γρ. πίκλες, ανάμεικτες, ψιλοκομμένες
40 γρ. αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη, μαύρη
1 κ.σ. Worcestershire sauce (θα τη βρείτε στα σουπερμάρκετ)
2-3 σταγόνες tabasco
2 κ.σ. μέλι
πιπέρι καγιέν, καυτερό
2 κ.σ. ξίδι
80-100 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μπιφτέκια: Σε 2 μπολ μοιράζουμε τα υλικά της μαρινάδας. Στο ένα βάζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Στο άλλο βάζουμε τον κιμά, ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μπιφτέκια 100-120 γρ. και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

Σάλτσα BBQ: Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα BBQ και με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.