Ενα µοσχοφίλερο µετατρέπεται σε εξαιρετικό γλυκό κρασί µέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο, όσο µένει στο ψυγείο, εξελίσσεται. {{{ moto }}}

Υλικά (για 1 λίτρο)

  • 1 λίτρο λευκό κρασί, αρωµατικό (µοσχοφίλερο)
  • 1/3φλ. ζάχαρη
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου

Εκτέλεση

Αφαιρoύµε τη φλούδα του πορτοκαλιού µε ξύστρα φρούτων (zester), για να βγει σε λεπτά µπαστουνάκια. Αδειάζουµε λίγο από το κρασί, ώστε να χωρέσουν µέσα στο µπουκάλι τα υλικά. Προσθέτουµε τη φλούδα του πορτοκαλιού και τους σπόρους του κόλιαντρου, και µε τη βοήθεια ενός χωνιού τη ζάχαρη. Συµπληρώνουµε όσο κρασί χωράει και ανακινούµε καλά, για να διαλυθεί η ζάχαρη. Σερβίρουµε µετά τις πρώτες 24 ώρες.

Tip

Για πιο έντονη γεύση, κοπανίστε το κόλιαντρο στο γουδί, προτού το προσθέσετε, και σουρώστε το κρασί.