Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό. {{{ audio1 }}}

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη

«Όποιοι υποψήφιοι επικαλέστηκαν την ενότητα και τους χαμηλούς τόνους κέρδισαν-βγήκαν κερδισμένοι-αναφέρομαι ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Κανονικά, ο νεοδημοκράτης περίμενε να μην υπάρξει δεύτερος γύρος και περίμενε ενδεχομένως οι υποψήφιοι να διευκολύνουν την κατάσταση, αλλά είναι δικαίωμα τους, καταστατικό και κανείς δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει.

Για μένα το δίλημμα που τίθεται ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι ότι οι νεοδημοκράτες θα πρέπει επιλέξουν τί Νέα Δημοκρατία θέλουν.

Θέλουν, μια νεοφιλελεύθερη Νέα δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ;

Ή θέλουν μία Νέα Δημοκρατία η οποία θα βασίζεται στο θεμέλιο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που είναι η κοινωνική οικονομία της αγοράς; Μία παράταξη δηλαδή η οποία θα είναι λαϊκή και μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή και πατριωτική, όπως ακριβώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα. Το δεύτερο (μέρος του διλήμματος) είναι τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη. Πιστεύω ότι σε μία μεγάλη παράταξη χωρούν και τα δύο. Θεωρώ όμως ότι η τεχνοκρατική, ορθολογιστική, νεοφιλελεύθερη αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα. Δεν μπορεί να εκφράσει την κεντρική ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, η οποία θέλει να ακουμπά πάνω στην ζωντανή κοινωνία και στην υγιή αγορά».

Για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Μα, νομίζω ότι δεν το κρύβει και ο ίδιος».