Σε ένα μικρό, ψαγμένο στενάκι του Χαλανδρίου έκανε την εμφάνιση του στα μέσα Δεκεμβρίου ένας μικρός και ψαγμένος χώρος. Δεν είναι μόνο κατάστημα με γυναικεία ρούχα. Δεν είναι μόνο καφέ. Δεν είναι μόνο μπαρ. Είναι και τα τρία αυτά μαζί γιατί έτσι απλά το είχε ονειρευτεί η Κορίνα Ζερβάκη.

        

Η ιδέα
«Δεν είχα σχέση με αυτό το χώρο. Το επαγγελματικό μου παρελθόν ήταν άλλο. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι ήθελα να αλλάξω πορεία. Να ασχοληθώ με κάτι που θα με γέμιζε. Η ιδέα ενός καφέ όπου θα διαφοροποιούνταν εμπεριέχοντας και ρούχα μου δημιουργήθηκε από τη δική μου ανάγκη, ως καταναλωτής, για έναν τέτοιο χώρο. Ηθελα να συνδυάσω αυτό που αγαπούν οι γυναίκες να κάνουν. Ψώνια και καφέ».

                                  

Το όνομα
«Μια από τις φιλοσοφίες πίσω από αυτό το χώρο είναι και να κάνει τις ‘αναποφάσιστες’ να νιώσουν άνετα, να πάρουν το χρόνο τους για μια δεύτερη σκέψη πριν καταλήξουν στην αγορά τους. Να ανεβοκατεβαίνουν, να ψαχουλεύουν. Από αυτό προκύπτει το Thought. Αλλά επειδή εγώ έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το νούμερο 7, έκανα την παραλλαγή και επικράτησε το 7th Thought».

Ο χώρος       
«Οι αλλαγές ήταν απαραίτητες καθώς έπρεπε να διαμορφωθεί και το δεύτερο επίπεδο – το οποίο παλαιότερα ήταν ένα απλό πατάρι – για να φιλοξενηθούν οι συλλογές των ρούχων. Γι αυτό και διατηρήθηκαν οι κολώνες μέσα στο μαγαζί, ενώ το W.C που βρισκόταν στο ισόγειο μεταφέρθηκε πάνω. Το ισόγειο είναι ο χώρος για καφέ και το βράδυ μετατρέπεται σε μπαρ. Γενικά η διαρρύθμιση του χώρου διαθέτει περίεργες γωνιές που εμένα όμως μου αρέσουν ακριβώς για αυτό το λόγο. Η εκμετάλλευση τους προσφέρει ιδιαίτερη αισθητική».

                  
Η διακόσμηση
«Μέταλλο και ξύλο είναι ο κυρίαρχος συνδυασμός που διαμορφώνει και το ύφος του χώρου. Αυτό που ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω ήταν το σετάρισμα. Τα τραπεζάκια καφενείου ολοκληρώνονται με μεταλλικές καρέκλες διαφορετικού στυλ ενώ κόντρα σε αυτά πηγαίνει το επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι δίπλα στην μεγάλη τζαμαρία. Ο πάνω όροφος έχει πιο DIY προσέγγιση με πρωταγωνιστή την ντουλάπα που κατασκεύασε ένας μαραγκός με ξύλα από παλιές καρέκλες και παιδική κούνια. Δίπλα βρίσκεται ο καναπές από παλέτες ενώ… προσεχώς θα προστεθεί ένα ξύλινο τραπέζι από παλιό παράθυρο. Εχω μια λατρεία και στις δαντέλες – και ας έχουν ‘πολυφορεθεί’ τελευταία – γι αυτό και όπου μπορώ τις εντάσσω».

 
  

 
Αγαπημένο αντικείμενο 
 

«Στο W.C – όπου εφαρμόστηκε τσιμεντοκονία κάνοντας το νιπτήρα να μοιάζει χτιστός – βρίσκεται ένας ξύλινος, τριπλός καθρέφτης. Αυτό αποτελεί το αγαπημένο μου αντικείμενο. Η αρχική σκέψη ήταν ο τριπλός, μεταλλικός καθρέφτης που είχαν κάποτε τα κουρεία στην Αμερική. Μετά από μάταιο ψάξιμο στο internet όδευσα προς Μοναστηράκι με τη σκέψη να βρω παλιές κορνίζες στις οποίες θα τοποθετούνταν καθρέφτες. Και ψάχνοντας και ρωτώντας έπεσα πάνω σε αυτό που ακριβώς ήθελα. Ενθουσιάστηκα!»

 


Ρούχα-αξεσουάρ
«Στο 7th Thought φιλοξενούνται δημιουργίες που υπογράφουν ελληνίδες σχεδιάστριες. Ρούχα: BrokeQueens, Erigony, Ioli, Sleek & Proud, Two in A Gondola, Venetia Ioakim… Κοσμήματα:Eri Stai, Christina Karakalpaki… Αντικείμενα: Candlepoint and more…Συχνά πυκνά θα διοργανώνονται events με προσφορές, happy hour και παρουσιάσεις νέων συλλογών».